Opinió

Llista unitària a Can Barça?

Si Laporta es presenta no es pot descartar una candidatura conjunta amb Benedito, encara que sigui a la recta final de la campanya

Aquests dies Catalunya viu embolcallada en el 9-N i l'exercici del dret a decidir. Centenars de milers de catalans aniran demà a les urnes i segur que també uns quants esportistes de renom. Per exemple, l'entrenador del Bayern, Pep Guardiola, ja ha confirmat que vindrà fins a Barcelona. Tot i això, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar que el veritable embat, d'on ha de sortir un mandat democràtic, han de ser unes eleccions plebiscitàries. En aquest context s'obrirà un altre debat sobre si cal una llista unitària, mal denominada de país, o els partits sobiranistes han d'anar per separat, però amb un punt programàtic comú.

Us preguntareu què té a veure aquesta última reflexió amb el món de l'esport? Doncs, es pot fer una translació a la situació del Barça, encara que reconec que és un pèl sui generis. L'any 2016 el Barça ha de celebrar eleccions i alguns dels candidats ja s'estan movent des de fa temps. Benedito és que el que està fent més contactes al territori i segueix la línia que va marcar Sandro Rosell en la seva cursa cap a la presidència. Trepitjar totes les comarques i reunir-se amb tantes penyes com sigui possible per obtenir el màxim nombre de suports. Per tant, Benedito és un actiu que cal aprofitar de totes totes.

Però en aquest procés plana, des de fa temps i ara amb més força que mai, el nom de l'expresident blaugrana Joan Laporta. Un Laporta que ha sortit reforçat després que el jutge li hagi donat la raó en el litigi contra l'actual junta directiva. Fa pocs dies va fer una roda de premsa en què es va mostrar exultant i no va descartar presentar-se a les eleccions. I el mateix que deia abans de Benedito, Laporta, si acaba fent el pas, també ha d'estar al capdavant del nou Barça.

Després hi ha un tercer actor, la junta actual. Bartomeu ja ha anunciat la seva candidatura i és cert que la seva experiència també és important, com els altres dos protagonistes, però malauradament Rosell, Bartomeu i companyia m'han decebut tant que el millor seria que deixessin pas. La seva última jugada de recórrer la decisió judicial en l'afer Laporta no s'entén gens ni mica. No podien haver-ho deixat estar i que la pau social tornés al Barça? Sincerament, encara no ho acabo d'entendre.

Per tant, davant d'aquest panorama que plantejo, Laporta i Benedito serien els meus preferits per presidir el Barça. Si em fessin triar només un, em quedaria amb Laporta, però considero que el panorama ideal seria una llista conjunta entre ells dos per reforçar el projecte alternatiu. Les dues parts ja han tingut alguns tímids contactes, però a hores d'ara l'entesa sembla gairebé una utopia. Tots dos voldrien presidir la candidatura i també recelen l'un de l'altre.

Però aquestes rancúnies poden desaparèixer a mesura que s'acosti la cita electoral i, fins i tot, en plena campanya. No és descartable que, en funció de com vagin les enquestes, tots dos decideixin unir-se per fer pinya i guanyar les eleccions. I el cap de llista? Aquí sí que caldria un gest de generositat de l'un o l'altre. És obvi que tots dos tenen raons per ser-ho. Laporta perquè ha estat el president de l'etapa més gloriosa del Barça i Benedito perquè va fer un digníssim paper en les últimes eleccions i ara està pencant com el que més. Per tant, si es produïssin aquestes circumstàncies, el candidat hauria de ser el més valorat, segons les enquestes que hi hagués en aquell moment. Tan senzill com això.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)