Opinió

Elogi al calendari poliesportiu

Barcelona ha estat capaç de teixir durant l'any un programa molt variat de propostes esportives. Dimarts se sabrà si és escollida per organitzar el mundial d'atletisme del 2019

Barcelona sabrà dimarts si pot engrossir el seu calendari esportiu amb un mundial absolut d'atletisme, la tercera gran cita en seguiment televisiu rere els Jocs Olímpics i un mundial de futbol. El consell de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), format per 27 membres amb dret a vot, escollirà la seu a Montecarlo després d'escoltar els tres projectes. Les altres candidatures són Doha (Qatar) i Eugene (Estats Units). Serà la segona vegada que la capital catalana aspira a organitzar aquest campionat. El 2007 es va presentar a Mombasa (Kenya) amb un projecte bastit per al 2013, però aleshores els dirigents de l'atletisme mundial es van decantar per Moscou. Ja és un costum que Barcelona hagi de persistir més d'una vegada per aconseguir ser escollida per organitzar un gran campionat esportiu. Va passar amb els Jocs Olímpics i també en l'europeu d'atletisme. Ja veurem què es decideix a la capital monegasca i segur que es tractarà amb profunditat en les pàgines d'aquest diari.

Més enllà de l'elecció de dimarts i de l'omnipresent futbol, avui volia fer un elogi de l'important calendari poliesportiu que, de mica en mica, es va teixint durant l'any a Barcelona i, per extensió, a tot el país. Avui mateix es disputa el Memorial Joaquim Blume al Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d'Hebron amb la participació d'algunes primeres figures mundials de la gimnàstica artística. Són cites imprescindibles per donar visibilitat als mal anomenats esports minoritaris. Les entrades anticipades ja es van exhaurir fa una setmana i segur que aquesta tarda el recinte, amb capacitat per a unes 2.100 persones, estarà ple a vessar. Aquest matí també es posa en marxa el Circuit Català de Natació amb el trofeu Alejandro López a les instal·lacions del CN Sant Andreu. Tot i el seu caràcter més aviat local, la piscina Pere Serrat del mateix club andreuenc té una cita ineludible cada mes de juny amb el circuit Mare Nostrum, on sí que hi ha una nodrida representació internacional. La setmana vinent la capital catalana té programades en el calendari dues competicions de primer nivell. A partir de dimecres i fins dissabte, el Palau Blaugrana serà l'escenari de la jornada elit de la UEFA Futsal Cup, en què el Barça aspira a classificar-se per a una altra edició de la final a quatre. El divendres 21 a la piscina Sant Jordi es coronarà el campió de la supercopa d'Europa de waterpolo, amb doble protagonisme català per la participació del CN Sabadell en categoria femenina i el CN Atlètic Barceloneta en la masculina, en la seva condició de vigents campions continentals. Sense voler ser exhaustius però amb una ràpida mirada al calendari esportiu de la ciutat, també es poden destacar en els últims mesos una àmplia varietat de propostes amb la celebració del tram urbà del Ral·li Catalunya disputat a Montjuïc, el concurs de salts internacional d'hípica al RC Polo i la primera eliminatòria de l'Euro Hockey League d'hoquei sobre herba al camp de Pau Negre. En definitiva, un ventall prou divers de competicions esportives que en les pròximes setmanes s'ampliarà amb les finals de l'ISU Grand Prix de patinatge sobre gel, que es farà al Centre de Convencions del Fòrum i que va molt lligada a les aspiracions de la capital catalana amb els Jocs Olímpics d'Hivern, o la Barcelona World Race de vela, per cap d'any.

No volia acabar sense mostrar la meva admiració per la capacitat dels pilots catalans de motociclisme, que aquest curs han allargat l'excel·lència tornant a capitalitzar els tres títols del mundial de velocitat. En aquesta especialitat, com en els èxits continuats de l'equip femení de waterpolo del CN Sabadell i la selecció estatal, pot passar com en el cicle triomfal del Barça de Guardiola –ja hi tornem amb el futbol–, que se'ls valorarà encara més en èpoques de sequera. En tot cas, vagi el meu elogi per al poliesportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.