Opinió

L'hora del futbol

Aquests dies s'ha parlat d'enquestes, d'eleccions, de més querelles i molt poc
d'aspectes esportius

Les aturades per compromisos internacionals són letals per al FC Barcelona. Si en l'aspecte esportiu a l'equip sempre li costa més entrar amb bon peu en els partits posteriors, en l'institucional són dies perquè apareguin magnificats temes conflictius i els primers noms de possibles fitxatges. I en aquesta última aturada han coincidit en el temps un munt de notícies que han fet desaparèixer gairebé per complet tot allò que fa referència a l'actualitat de l'equip que entrena Luis Enrique. Ha estat una setmana en què s'ha parlat molt més d'unes hipotètiques eleccions a la presidència després que Agustí Benedito presentés els resultats de l'enquesta que va fer el dia del partit contra el Celta i que donaven Joan Laporta com el principal favorit en els comicis. D'aquella roda de premsa també se n'ha derivat un nou cas judicial que afecta el candidat a les eleccions i el vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, per unes acusacions sobre Qatar.

D'aquest tema encara se'n parlarà uns dies més. Joan Laporta també ha estat molt actiu perquè el record de la seva primera victòria judicial per l'acció de responsabilitat i el posterior recurs presentat per la junta directiva de Bartomeu encara és viu. Una setmana en què també va ser protagonista Johan Cruyff, actor imprescindible de l'entorn, i el soci Robert Blanch, que disfressat de suposat justicier, segueix entestat a perseguir Laporta, ara amb el tema de les despeses de les targetes Visa. I per si això no fos prou, dijous està previst que un grup encapçalat per un jove empresari anomenat Jordi Farré es presenti en societat com a futurible en les eleccions previstes per al 2016. Un escenari com aquest només es pot viure en un club amb les particularitats del FC Barcelona. Això també forma part de la seva grandesa.

Però ara potser caldria fer una petita treva i centrar-nos en el futbol. Perquè aquests dies s'ha parlat de gairebé tot menys del Sevilla, el rival de dissabte al Camp Nou, que de ben segur que posarà les coses difícils malgrat que Unai Emery no sàpiga què és guanyar a l'estadi blaugrana. I tampoc s'ha ressaltat gaire el calendari que espera l'equip fins a la propera aturada, ja per les vacances nadalenques, amb prou reptes al davant, com ara assolir el primer lloc de grup en la Champions i el debut en la copa del Rei contra l'Osca. El més important, però, serà la resposta de l'equip en la lliga, després de les dues derrotes consecutives, a Madrid i contra el Celta, i de la victòria poc tranquil·litzadora a Almeria. Al marge del conjunt andalús, s'ha d'anar a Mestalla, camp sempre complicat i amb el València en un bon moment, i s'ha de rebre l'Espanyol al Camp Nou el cap de setmana del 7 de desembre. L'equip no només ha de guanyar tots aquests partits per evitar que el Real Madrid s'escapi, sinó que també haurà de demostrar que el seu joc està evolucionant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)