Opinió

El pastís televisiu

Sí que podria equilibrar més els pressupostos i fer una
lliga més competitiva

Cada cop pren més força un nou repartiment dels drets televisius més equitatiu que podria permetre equilibrar la competició i que molts clubs poguessin fer front als deutes que arrosseguen des de ja fa anys.

La proposta de la Lliga de Futbol Professional és aglutinar la venda dels drets i redistribuir-los de la següent manera: el 50% del total destinat als equips de la BBVA es distribuiria de manera paritària entre els 20 clubs de primera. Un 25% s'atorgaria en funció dels resultats esportius històrics i l'altre 25%, segons la implantació social o generació de recursos dels propis drets audiovisuals.

El president de l'Espanyol, Joan Collet, ja s'ha afanyat a fer comptes i creu que amb aquesta nova distribució el club ingressaria entre 5 i 7 milions d'euros més cada temporada. El mateix Collet ha beneït la nova proposta i s'ha afanyat a dir que amb aquests diners, el futbol espanyol podria fer front en 8 anys al deute que manté amb Hisenda. Tot quadra, els que haurien de forçar aquest nou repartiment, és a dir, l'Estat espanyol, podria recaptar aquells diners que els clubs deuen en impostos endarrerits.

De fet, el secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, ja fa mesos que va anunciant una nova llei que reordenaria la distribució dels drets que ingressen els clubs de les televisions. Amb aquest nou escenari, els clubs històrics, tret de Barça, Madrid i Atlético, veurien com milloren els ingressos de forma important.

El nou model ens aproparia al de la Premier anglesa o la Serie A italiana i, si bé no posaria fi a la superioritat de Madrid i Barça, sí que podria equilibrar més els pressupostos i fer una lliga més competitiva. A més, per a aquells que creuen que els dos grans quedarien afeblits amb aquesta mesura i per tant serien menys competitius a Europa, que no pateixin, que amb els ingressos de publicitat i amb l'espoli constant del futbol de base dels altres clubs sempre podrien compensar-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)