Opinió

La xiulada

És evident que l'escridassada a Bartomeu i Zubizarreta no va ser només
per sortir
en el vídeo

La jornada havia anat com una seda, amb el Barça recuperant sensacions positives en el joc després del fluix partit contra l'Almeria, amb Messi aconseguint el rècord històric de màxim golejador de la lliga superant Telmo Zarra i amb una golejada contra el Sevilla, un dels equips capdavanters del campionat. El que havia de ser un dia únicament per recordar en positiu va acabar obrint un nou focus de tensió en el barcelonisme per la sonora xiulada que van rebre Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta quan van aparèixer en el vídeo d'homenatge a Leo Messi que es va passar pels videomarcadors. El director esportiu, en un gest que l'honora, ja ha admès que possiblement es van equivocar sortint en la gravació perquè l'únic protagonista havia de ser Messi i, com a molt, els seus companys, i el president ha afirmat que el va sorprendre veure's perquè tenia entès que aquell missatge que va gravar fa temps només es penjaria al lloc web.

Independentment de qui sigui l'errada –hi podria haver més d'un responsable– és evident que la xiulada que van rebre tots dos no es deu únicament al fet de sortir en el vídeo d'homenatge a Messi. Això, possiblement, només va servir per incrementar els decibels del grau de desaprovació d'un sector de l'afició amb Bartomeu i Zubizarreta. Ens hauríem de remuntar molts anys enrere i a èpoques molt més convulses institucionalment per escoltar xiulets a la graderia després d'una victòria tan contundent i en el moment en què estem de la temporada. Tampoc crec que fossin només per enviar el missatge a la directiva que Messi no es toca, perquè després de la renovació i de la defensa aferrissada que fa Bartomeu del geni argentí sempre que en té l'ocasió, els rumors sobre un suposat pla per acabar venent-lo s'haurien d'acabar.

La xiulada té un rerefons més profund. Hi ha un sector de la massa social blaugrana que està descontenta amb la manera com s'estan fent algunes coses al club. I no només en l'afer de la FIFA, els altres casos judicials que afecten l'entitat, i en el cas de Zubizarreta en la planificació esportiva. Per alguns socis, la decepció amb els actuals gestors ve de lluny, de quan Sandro Rosell encara ocupava la màxima representativitat al club. Els resultats de l'enquesta que fa uns dies va presentar el futur candidat a la presidència Agustí Benedito en són un bon exemple. La intenció de vot pel que fa a Josep Maria Bartomeu era excessivament baixa tenint en compte la situació actual del club en totes les àrees. L'oposició considera que el pecat original és que l'actual president no ha passat per les urnes i que no està del tot legitimat, però en l'enquesta s'assegurava que el 76% dels socis volien eleccions l'estiu del 2015, així que és fàcil entendre que la junta ha perdut molts dels suports que va rebre en les eleccions del 2010. L'escridassada de dissabte va ser un avís molt seriós que els obliga a reflexionar i em consta que Bartomeu n'ha pres nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)