Opinió

Una bona gestió

El càstig sense jugar ha servit perquè Piqué reaccionés i ara estigui mostrant un nivell molt alt

Luis Enrique és un entrenador de caràcter, de fermes conviccions i amb una gran confiança en la seva metodologia de treball, en l'aspecte esportiu, però també en la gestió d'una plantilla. Creu fermament en la seva manera d'actuar i ho defensa a ultrança. Aquest és un fet positiu sempre que també es tingui mà esquerra i humilitat a l'hora de tractar possibles problemes i de saber distingir que no tots els equips i jugadors són iguals. No és el mateix aplicar un codi de conducta a un filial ple de joves com el blaugrana, que a equips com el Roma i el Celta, que al primer equip del Barça, farcit d'estrelles amb els seus respectius egos.

Precisament, un dels dubtes que hi havia en l'entorn quan es va decidir que Luis Enrique fos l'escollit per reemplaçar Gerardo Martino és si sabria tractar un grup que, amb el tècnic argentí, s'havia fet excessivament fort i en què la suposada mà dura amb què aterraria l'asturià al Camp Nou no combregaria amb el poder assolit per les anomenades vaques sagrades. Ja en la seva presentació, Luis Enrique va haver de negar que s'hagués portat malament amb Francesco Totti en la seva etapa al Roma i va assegurar que la seva tasca era ajudar els futbolistes perquè el que buscava era l'èxit col·lectiu. Això sí, reclamava exigència en la feina diària i professionalitat. En el fons, es temia una possible topada amb Leo Messi, el referent de l'equip. El temps ha demostrat que entre el tècnic i l'argentí, de problemes, cap ni un, malgrat l'intent desestabilitzador per la interpretació interessada d'una suposada negativa de Messi a ser canviat en el partit contra l'Eibar al Camp Nou.

La gestió més complicada que ha hagut d'afrontar Luis Enrique ha estat amb Gerard Piqué. I, al meu parer, ha estat bona. A l'estiu, el català va admetre que ja no estava entre els tres millors centrals del món i que per jugar al Barça calia estar-ho. I va afegir que l'entrenador asturià era l'adequat per ajudar-lo a tornar al podi dels defenses. El seu rendiment a l'inici de temporada va ser molt irregular i, a més, va protagonitzar alguns incidents extraesportius que no el van ajudar. Josep Maria Bartomeu va revelar que van parlar amb ell per demanar-li que no es repetissin segons quines actituds. Després de la derrota al Santiago Bernabéu, Piqué va desaparèixer de les alineacions i es va perdre els partits contra el Celta, l'Ajax i l'Almeria. Un càstig de tres partits que s'ha demostrat que ha estat positiu, perquè Piqué ha reaccionat i ara està a un nivell molt alt. Contra el Sevilla, l'Apoel de Nicòsia i el València ha estat un dels millors de l'equip i sembla que comença a guanyar-se la condició de fix en l'esquema del tècnic asturià. Luis Enrique ha sabut conduir una situació difícil que amenaçava de generar un problema més greu al vestidor. Perquè Piqué, a qui també cal aplaudir per haver captat el missatge, és un puntal del Barça de present i també de futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)