Opinió

Crimea

Els clubs de futbol de la península
no podran disputar les lligues russes
sota cap concepte

La UEFA s'ha posat en un nou embolic, ara a causa de Crimea. Dijous de la setmana passada va indicar als clubs de futbol de la península que no podien disputar les lligues russes, sota cap concepte. Si algun equip ho feia, és a dir si no es retiren immediatament de les que estan jugant ara, seran sancionats i també serà sancionada la federació russa.

La decisió afecta sobre manera els tres equips professionals crimeans, el TSK Simferopol, l'SKTxF Sebastopol i el Zhemtxuzhina Ialta. Tots tres juguen actualment a la segona divisió russa encara que no són precisament dels més destacats. Però la decisió és significativa, sobretot perquè deixa els tres equips sense lloc on anar a jugar. No poden jugar la lliga russa, però tampoc la d'Ucraïna.

La situació és encara més complicada si mirem el mapa complet. Perquè dels equips que militen en la primera divisió ucraïnesa, deu estan a la zona prorussa i només sis a la ucraïnesa. De fet, els noms dels clubs que sonen a fora del país, com ara el Xakhtar o el Metalurh són tots dos de Donetsk, ciutat epicentre dels combats entre les forces pro-russes i les governamentals. El futbol ucraïnès podria quedar, doncs, reduït al no-res si se'n van aquests dos clubs. I, segurament, aquesta és la raó última de la dura decisió que ha pres la UEFA aquests últims dies. Deixar que els equips de Crimea juguen la lliga russa amb normalitat obria la porta al fet que els equips d'això que en diuen Nova Rússia ho feren també.

Per descomptat, Rússia ha protestat per la decisió que ha pres la UEFA, però no gaire. La proximitat de la copa del món de futbol que s'hi ha de disputar l'any 2018 no és un precisament el millor escenari per a un enfrontament a gran escala amb els organismes directius del futbol mundial. Ara bé, l'embolic ja està servit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)