Opinió

A remolc

Des de molts àmbits s'ha tingut la guàrdia baixa pel que fa a la violència

Mira que hi ha dites populars més velles que l'anar a peu que en parlen, però, tot i això, no n'aprenem. I, lamentablement, gairebé sempre es prenen mesures sobre una qüestió en concret després de la desgràcia, mai abans, per tal d'evitar-la.

Mira que es fa servir vegades la paraula prevenció quan parlem de salut, transports o seguretat ciutadana, per posar només tres exemples, i se'ns alerta de la necessitat d'evitar abans que curar, però sempre acabem buscant el remei quan, segurament, ja no hi som a temps.

L'últim exemple l'hem viscut ara fa uns dies amb la mort d'un seguidor ultra d'un club de futbol després d'una baralla multitudinària abans d'un partit de lliga.

Malauradament, fa molt de temps que hi ha violència al voltant del futbol. Fa molt de temps que hi ha comissions creades per intentar combatre-la, però les mesures que s'han pres en aquests tipus d'organismes no s'han posat gaires cops en pràctica de manera activa i intensa fins després del succés.

Mira que fa anys que existeixen grups ultres en el futbol, amb uns expedients atapeïts d'antecedents i actes violents, però una bona part dels clubs, no tots, han fet fins ara els ulls grossos, han mirat cap a una altra banda o, fins i tot, alguns, els han rigut les gràcies.

Evidentment que em semblen bé la majoria de decisions que aquests darrers dies han pres la comissió antiviolència, la LFP i la federació espanyola per tal d'aturar aquesta xacra, però permeteu-me que tingui les meves reserves.

Bàsicament, perquè algunes d'aquestes mesures no sé si a partir d'ara s'aplicaran regularment o duraran fins que la polèmica baixi de to. I, en segon lloc, perquè em fa la sensació que algunes estan preses més per demostrar que a partir d'ara seran inflexibles que no pas per l'efectivitat que puguin tenir.

És evident que mai és tard quan arriba, però el problema existeix des de fa molt de temps i fins ara, em fa l'efecte, que des de molts àmbits s'ha tingut la guàrdia baixa en aquest aspecte.

N'aprendrem algun dia i atacarem de soca-rel els problemes des d'un bon principi i no esperarem que passin desgràcies?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)