Opinió

Som el que volem

Això del PSG
no us va semblar
un cementiri d'elefants, un ‘remake' del Cosmos de Nova York de fa trenta anys?

1 Aquesta és la lliga a primera divisió que volem? Aquesta és la competició que entusiasma a la Lliga de Futbol Professional i a la Federació Espanyola de Futbol? Una competició que recorda l'inici del declivi del bàsquet de fa vint anys: despersonalització dels equips amb estrangers de rendiment dubtós i distància enorme entre els tres o quatre primers i la resta d'equips?

2 Ningú no veu que sembla impossible (o poc probable) que el Real Madrid pugui ensopegar o que, fins i tot el Barça, en procés de retrobament, ho pugui fer? Quins partits són llaminers per a l'audiència: els que s'enfronten entre ells, més l'Atlético de Madrid, el València i algun altre?

3 I la disparitat d'horaris? A les quatre els dissabtes, a les dotze del migdia, els divendres, els dilluns...? Sabeu que m'asseguren que hi ha partits al Canal Plus que només tenen un centenar de punxades per veure'l? Aquest és el futbol que volem?

4 És clar, després arriba la Champions i tots ens hi posem bé i seguim el sorteig, les prèvies, ens apassionem quan ens despertem els dies que hi ha partits, sabem que tots els equips juguen a la mateixa hora en dos dies diferents. Això implica que el futur és una gran lliga europea? Doncs fa la pinta que sí.

5 La primera fase de la Champions League ens deixa una dada que
no enganya. La Bundesliga col·loca quatre equips als vuitens de final; la lliga espanyola i la Premier League, tres; la francesa, dos, i atenció,
la lliga italiana, només un (el Juventus de Torí). És la certificació de la mort del futbol italià, que és clar que necessita una resurrecció imminent?

6 Parlant de la Champions. Això del PSG no us va semblar un cementiri d'elefants, un remake del Cosmos de Nova York de fa trenta anys? Almenys al Barça hi ha gent amb ganes de menjar-se el món (Bartra, Busquets, Neymar, Suárez...), però i a l'equip francès? No era un àlbum de cromos i poca cosa més?

7 Sabíeu que el president de l'Espanyol, Joan Collet, i la seva esposa van estar dissabte passat veient l'espectacle que al Gran Teatre del Liceu de Barcelona van oferir el cantant Joan Dausà i el mag Antonio Díaz?

8 No heu al·lucinat quan s'ha sabut que el nou cotxe que s'ha comprat Cristiano Ronaldo és un Rolls Royce Ghost? Sí, Ghost, que vol dir... ‘fantasma'!!!

9 Parlant de Cristiano, heu vist el que han fet uns quants internautes sobre el portuguès i la seva afició per llançar-se a la piscina? Busqueu al Youtube “Diving Manual. Part-1”. També hi ha “Part-2” i “Part-3”.

10 Acabo amb l'apunyalament dels seguidors del París Saint-Germain a la rodalia del Camp Nou. Primer: és evident que el Barça no té cap responsabilitat sobre el que van fer dimecres a la nit aquests “nanos macos”, però la junta directiva blaugrana haurà de redoblar esforços perquè no entrin, de nou, al camp i/o no viatgin amb l'equip per Europa. Se situarà Josep Maria Bartomeu més a prop de Joan Laporta que el seu antecessor i amic Sandro Rosell pel que fa a política de seguretat? Esperarem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)