Opinió

“In, in-de...”

La Federació Espanyola de Taekwondo ha d'acceptar un francès en els campionats estatals

La notícia és molt divertida. O m'ho sembla a mi. La Federació Espanyola de Taekwondo s'ha vist obligada a anul·lar una decisió que impedia a un esportista francès resident a Màlaga participar en els campionats estatals d'aquest esport. S'hi ha vist obligada, naturalment, per una decisió de la Unió Europea.

Liam Bette, que és el ciutadà francès en qüestió, no va poder participar l'any 2013 en els campionats d'Espanya, tot i haver guanyat prèviament el campionat andalús. Es veu que, veient que tenia molts punts per guanyar, va saltar l'alarma: com podia guanyar un estranger el campionat d'Espanya? El d'Andalusia, regional i menor per a aquests personatges, passe... Però el d'Espanya?

Liam va recórrer als tribunals, que finalment li han donat la raó. En el seu moment, la federació de taekwondo es va aferrar a una resolució del Consell Superior d'Esports que afirmava que les federacions podien discriminar els estrangers a l'hora de deixar-los participar en els campionats.

Els tribunals, tanmateix, han qüestionat aquesta resolució de l'òrgan espanyol i han respost que això d'estranger és un concepte molt relliscós avui dia. Concretament, han recordat que els estrangers comunitaris, és a dir, de països membres de la Unió Europea, no tenen tal consideració legal i és basant-se en això que poden treballar, viure i competir en igualtat de condicions respecte als estatals.

I s'ha organitzat un escàndol.

Supose que adonar-te així de cop que ja no ets independent deu fer el seu efecte. Un francès, que ni tan sols parla la sagrada llengua espanyola, campió d'Espanya? Doncs sí. Serà així, si és que guanya els combats. I ja riuré ben de gust jo si els directius que hi estan en contra es posen a cridar allò d'“in, in-de...”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)