Opinió

Números

Només la paciència i la confiança donaran la raó als que creien que calia un canvi

Ja sé que quan parlem d'esport hi ha poques coses més fredes que els números. I és que en qualsevol partit o competició intervenen molts altres factors tan o més importants que aquest. Però, de tota manera, les estadístiques difícilment enganyen i serveixen també, encara que sigui d'una forma molt seca, per analitzar la trajectòria esportiva d'un equip.

Dic això perquè força aficionats de l'Espanyol han tingut segurament la percepció que l'equip en aquestes setze primeres jornades de lliga ha estat molt inestable, irregular i poc fiable en determinats moments, i això ha fet que s'hagin creat al seu voltant força dubtes gairebé des de l'inici del campionat.

Però el cas és que els números ens expliquen ara mateix que l'Espanyol tanca el 2014 amb un punt més que l'any passat a aquestes altures de la temporada. Ens diuen que, a diferència del 2013, l'equip ha anat de menys a més fins a situar-se en una posició còmoda en la classificació. Ens diuen que, per bé que ha encaixat més gols, també n'ha marcat més i que de mica en mica ha anat guanyant solidesa defensiva.

És cert que lluny de Cornellà-El Prat l'equip té encara una assignatura pendent perquè ha sumat només cinc punts, i que el primer triomf de la temporada s'ha fet esperar fins a l'última jornada de l'any; però, en canvi, a casa l'equip s'ha mostrat molt regular, ja que ha cedit només una derrota amb el Sevilla en la segona jornada i ha puntuat en els set últims partits jugats.

I tot això en una temporada en què l'equip ha començat una nova etapa, amb un tècnic jove i sense experiència a la categoria i amb una plantilla sensiblement renovada. Només cal comprovar que normalment fins a sis jugadors nous formen part habitualment de l'equip titular.

Ja sé que és molt aviat per treure'n conclusions i que caldrà esperar uns mesos més abans de posar nota a la feina de Sergio González, però també és veritat que només la paciència i la confiança en aquest nou projecte donaran la raó als que creien des d'un bon principi que aquest equip necessitava un canvi aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)