Opinió

Messi- Chelsea- Barcelona

Correu a veure ‘Messi', la pel·lícula, on observareu com de fràgil és la memòria del culer

1 Segueix mentint José Mourinho, fet que no només no ens hauria de sorprendre, sinó que, a més, faríem bé de convertir la seva negativa en veritat absoluta. Mourinho ha dit: “No podem fitxar Leo Messi.” La veritat és: el Chelsea vol fitxar Leo Messi. Ho teniu clar?

2De fet el Chelsea ja s'ha posat en contacte amb el pare de Leo, i és ben cert, també, que (encara que soni a broma) la dona de Cesc Fàbregas, íntima amiga de la parella de Messi, està forçant la família de l'argentí perquè vagi a viure a Londres. Us sorprèn?

3 Messi té un altre problema: és el personatge popular que més ha pagat al fisc espanyol. Espantat per possibles futures inspeccions, no seria fàcil d'entendre que l'argentí enviés a fer punyetes el futbol espanyol, que ha donat sobrades mostres de voler eliminar l'argentí?

4Seria l'atac de Roman Abramóvitx per la temporada 2015-2016? No necessàriament. Les opcions també passarien pel 2016-2017. Pagaria la clàusula sencera, el Chelsea? Resposta: Sí. 150 milions d'euros.

5És l'unic equip que voldria fitxar Leo Messi? No. Segur (i això són hipòtesis) que apareixerien altres clubs, com ara el PSG o el City.

6I el Barça, què hi diu? Doncs no pot dir res. Ha donat sobrades mostres econòmiques (amb renovacions constants) de la voluntat perquè continuï, i podria acabar dient aquella frase tan horrorosa: “No hi hem pogut fer res. Ha estat ell qui ha volgut marxar.”

7Dit tot això. Correu a veure Messi, la pel·lícula produïda per Mediapro, on observareu com de fràgil és la memòria del culer i plorareu observant el que significa aquest nano per a la història del futbol mundial, per a la de l'argentí i, sobretot, sobretot per a la del Barça. Després de disfrutar-la tinc una pregunta amb tota la ingenuïtat del món: no es pot aconseguir un contracte vitalici de blaugrana amb aquesta joia que passarà a la història per tot (manera de jugar, manera de pensar, manera de parlar, manera de demostrar valors) molt més que qualsevol altre futbolista de la seva generació?

8Renovar Neymar? Cal? Però si encara no ha demostrat tot el que pot fer. Això del futbol és ben estrany: es renova perquè no marxi sense avaluar el que encara no ha fet.

9Pacte de l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) amb la LFP (Lliga de Futbol Professional): del 23 de desembre al 2 de gener no poden haver-hi partits de competicions oficials. És a dir, el de sempre. Enmig de les baralles entre sindicats i patronal, els consumidors, ergo els espectadors. Els extrems que perjudiquen la immensa majoria. El futbol espanyol es mor mentre l'anglès es converteix en la millor lliga del món. Ells, a la seva. Boxing Day amb els camps plens, ahir. No n'hauria d'aprendre el futbol espanyol d'una vegada?

10 Veig la matinada de la nit de Nadal un programa a TVE. Un revival de la televisió espanyola de fa uns quants anys i canten, sense vergonya, el Lobo Diarte ( ja mort i exjugador del Saragossa, València i Betis i exentrenador del Nàstic de Tarragona) o el ciclista Perico Delgado. I això em ve al cap sabent que la direcció de l'imminent Gran Hermano VIP està buscant un exesportista perquè entri a la casa de Guadalix de la Sierra. Tampoc serà tan difícil trobar-ne un, oi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)