Opinió

Incompetència global

És normal que imparteixi justícia un personatge tan fosc i barroer com és Blatter, president de la FIFA?

1 Ángel Villar i Joseph Blatter, per posar dos noms. Anys i panys en els seus càrrecs a la RFEF i a la FIFA i amb un domini polític de la situació esfereïdora. És aquest el futbol que es vol? Resposta: sí, perquè cada cop són reelegits.

2 És normal que imparteixi justícia un personatge tan fosc i barroer com és Blatter, president de la FIFA? O no recordem aquell pet que portava al damunt el dia que va dir que Messi era millor que Cristiano Ronaldo i que va ser el primer pas perquè el portuguès guanyés la Pilota d'Or com a presumpte desgreuge?

3 I què hem de dir de Villar, incapaç de sortir en defensa del Barça o de dir res sobre el que està passant? President a qui encara no li hem sentit la veu sobre els gravíssims incidents dels exteriors del Calderón de fa un mes.

4 Dit això, un cas tan greu com el que ha ocupat el Barça aquesta setmana, amb la resolució del TAS, no mereix res més que un comentari enregistrat i llegit del president del club? No era un bon moment per fer una roda de premsa contundent i, si la junta directiva s'ho creu, de començar una guerra entre estaments i clamar per la justícia?

5 Algú pensa en els nanos del futbol de base, que són els veritables castigats amb tot el que està passant? I per a mi la pregunta clau i dolorosa per al barcelonisme: com la Masia, una de les grans obres de la història del Barça, ha caigut tan baix amb una gestió tan lamentable?

6 No hi hauria d'haver una destitució fulminant després de tan enorme pífia als despatxos que taca el nom del Barça a escala mundial? No triguen? I tots els comentaris que ha de fer el club han de sortir d'una declaració formal i amb plasma del president? Al segle XXI no hi ha d'haver explicacions més convincents? No sembla això un “qui dia passa, any empeny”?

7 Significa, aquesta resolució del TAS, que Montoya no podrà anar cedit i que, ara que Dani Alves pot negociar el seu futur, potser s'haurà de fer una renovació increïble (i extraordinàriament cara) ja que fa vuit mesos Alves estava més a fora del Barça que a dins? No és Dani Alves un dels grans beneficiats de la situació? És tolerable que Alves digués ahir en arribar a Barcelona: “El problema no és meu. És del Barça.” Molt bé, noi. I tu de qui ets, maco?

8 Parlant de Dani Alves: veig la matinada de Cap d'Any a Instagram un missatge de felicitació del lateral blaugrana des del Brasil. Els qui l'hàgiu vist: em podríeu dir si estava emocionat, feliç o content en totes les definicions de la paraula o també mirar-lo en un altre vídeo tocant la flauta a un nivell gairebé ridícul?

9 Parlant de coses estranyes: observo una foto a Instagram de Neymar amb uns amics i unes amigues, totes estupendes, i em quedo també glaçat veient, al web del Marca, com desafina el matalasser Arda Turan cantant a La Voz de Turquia. Només una pregunta: cal aquest exhibicionisme?

10 Observo l'absència en tots els sentits de Guardiola a Marcats per Tito, bon reportatge de Santi Padró, Dani Barcon i Bernat Soler. Davant del dubte de la presència “no física” de l'exentrenador del Barça, em pregunto: si hagués decidit participar-hi, què haurien dit els crítics habituals? Potser es qüestionarien l'excés de protagonisme de Guardiola quan la relació en els últims temps estava deteriorada?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)