Opinió

A Vic, amb un sol carnet

La simple pràctica esportiva ja no és tan atractiva com abans

Abans de tancar l'any, el Club Patí Vic i la Unió Esportiva Vic van arribar a un acord per tal que els socis d'ambdues entitats puguin anar a veure els partits presentant el carnet, només, d'un dels dos clubs. La iniciativa s'inscriu en la voluntat que tenen de poder incrementar l'assistència a les dues instal·lacions i revitalitzar l'experiència del directe, de l'OK Lliga i el futbol català.

La iniciativa és realment interessant si ens atenem a l'històric. Sobretot en l'àmbit futbolístic, la ciutat de Vic ha viscut molts anys sentint enveja sana dels èxits de l'hoquei. Però fins i tot un CP Vic, que és referent a Catalunya, sap que hi ha problemes importants per poder omplir el seu pavelló cada setmana, no cal dir a vegades per culpa d'una irregular planificació horària dels partits per part de la federació, que fa jugar jornades en horaris intempestius.

La integració de l'accés als partits d'aquests dos clubs sota un mateix carnet –sigui del CP Vic o de la UE Vic– permet fer més atractiva l'oferta esportiva de la ciutat, durant el cap de setmana; amb l'avantatge que la compatibilitat horària és important. De fet, els dos presidents encertaven la reflexió quan, en la presentació de l'acord, explicaven que avui “la gent prefereix altres activitats de lleure” que no pas assistir als partits dels
equips de la ciutat. Tampoc hi ha dades estadístiques que ratifiquin la seva valoració, però, a primera vista, el cert és que l'oferta d'oci s'ha incrementat de tal manera que la simple pràctica esportiva ja no és tan atractiva com abans.

Sense voler fer comparatives, i a un
nivell molt diferent, la millora dels programes d'hospitality dels grans equips professionals nord-americans, o els clubs de la Champions League europeus, s'arrelen en aquesta necessitat d'oferir quelcom més que una simple experiència de l'esport
en directe, amb l'objectiu d'augmentar la
fidelització dels assistents. De fet, a un nivell molt local, fins i tot aquestes dues entitats vigatanes podrien enfortir la col·laboració amb la creació de més serveis compartits, sobretot per dotar de més valor aquesta primera iniciativa i treballar per la fidelització de l'aficionat a l'esport des de diversos àmbits d'interès. No només cal seure a la graderia i, a Vic, possiblement passar fred.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)