Opinió

Potser hi ha qui vol protegir el Barça

El Barça potser hi guanyarà més que hi perdrà, amb aquesta ratificació del TAS

El barcelonisme mediàtic més vinculat a la directiva del club brama contra la ratificació, per part del TAS, de la sanció de la FIFA que impedeix fitxar fins al gener del 2016. A vegades s'afirma que Florentino Pérez és qui mou els fils a tot arreu i que, des que el Barça va arrabassar Neymar al Madrid, hi ha una conxorxa general contra el club, incloent-hi el procés judicial relatiu al fitxatge del jugador brasiler i com si en aquest cas no hi hagués alguna cosa fosca. I com si el Real Madrid, que sempre disposa escandalosament de tants de diners de procedència incerta, no hagués pogut fitxar molts altres cracs per tal de satisfer les ànsies dels seus aficionats i, sobretot, la megalomania narcisista del seu president, l'home més indemnitzat de l'Estat espanyol. D'altra banda, sense que es descarti mai del tot que la mà negra sigui blanca, a vegades s'afirma que Joseph Blatter vol castigar el futbol espanyol i desprestigiar, de passada, Ángel María Villar, que podria ser un rival com a candidat a presidir la FIFA. Que Blatter i els seus acòlits es comporten com una màfia (què hauran cobrat, per exemple, perquè el mundial del 2022 se celebri a Qatar i consentir l'esclavitud dels que hi construeixen els nous estadis?) sembla indiscutible, però qui posaria la mà al foc sobre la incorruptibilitat del president vitalici de la federació espanyola, vicepresident de la FIFA i, fins i tot, vicepresident tercer de la UEFA?

El cas és que es podrà argumentar que el Barça és el boc expiatori que paga amb escreix una pràctica culpable estesa en molts altres clubs de futbol. S'hi podrà afegir, en conseqüència, que la FIFA ha actuat de manera hipòcrita i arbitrària. No diré que no. Tanmateix, no descarto que la ratificació del TAS hagi estat defensada per algú que, de fet, vol beneficiar el Barça, encara que el seu procediment pugui semblar contradictori. Dic això perquè, tenint presents bona part dels fitxatges realitzats durant aquest últim any, potser hi ha algú que està protegint el Barça amb l'aparença de castigar-lo. És possible aprofitar pitjor la moratòria concedida per la FIFA en espera de la resolució del TAS després del recurs presentat per la directiva barcelonista? És possible malgastar més els diners que el Barça, que ha fitxat jugadors lesionats, jugadors sense prou nivell per integrar-se al primer equip, jugadors a preus desorbitats, jugadors vells com si fossin joves? És possible fer-ho més malament que Zubizarreta i companyia en la planificació i la contractació? Encara que no ho sembli, tot encara pot arribar a ser pitjor. Però aquesta és precisament la possibilitat que un hipotètic àngel protector del Barça voldria evitar amb la ratificació de la sanció. D'aquí a un any, si continuessin amb aquesta política de fitxatges, el Barça potser ja estaria arruïnat. L'imaginat àngel de la guarda devia posar-se les mans al cap quan va sentir que Bartomeu anunciava que el club estava disposat a gastar-se una milionada en fitxatges. Encara en traurien més, de diners, per la gaubança i cobejança de tants clubs, que tornarien a prendre el pèl al Barça. Però d'aquí a un any, Zubizarreta potser ja no serà el director esportiu i, si se celebren les eleccions a la presidència que haurien d'haver tingut lloc fa mesos, potser hi haurà una nova directiva. Segurament no hi ha cap àngel protector, però, paradoxalment, el Barça potser hi guanyarà més que hi perdrà, amb aquesta ratificació del TAS. Si volien perjudicar el club, resulta que li hauran fet un favor inesperat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)