Opinió

Robots?

Els conductors dels camells durant la cursa són uns petits robots, que dirigeixen l'animaló conforme corre. Ben bé no.

No m'ho pregunten com he arribat a saber d'aquest esport de què parlaré. Simplement vaig veure una notícia que em va cridar l'atenció. Resulta que a Aràbia les curses de camells són probablement l'esport més popular. A ningú no li pot estranyar això, però. Aquestes bestioles, que diuen que tenen molt mal geni, corren per la sorra del desert ràpides i qualsevol cultura del món fa d'una cursa un motiu de celebració.

Als Emirats Àrabs Units hi ha una gran tradició en aquest sentit i unes portentoses instal·lacions, de les quals no sé si se'n poden dir hipòdroms, on les curses importants, sense apostes que la llei islàmica no veu bé, solen fer-se.

La tradició dictava que els genets foren xiquets menuts. Supose que pel pes. Els conductors de cavalls a Europa sempre criden l'atenció per ser gent molt menuda, però a Aràbia directament eren menuts. El cas, però, és que finalment aquesta pràctica es va prohibir. Malgrat la qual cosa han trobat la solució per a mantenir l'esport: robots.

Efectivament els conductors dels camells durant la cursa són uns petits robots, que dirigeixen l'animaló conforme corre. Ben bé no. Al costat de la pista de sorra per on es fan les curses han fet una altra pista, aquesta asfaltada, per a que els conductors humans dels camells puguen córrer als seus cotxes, en paral·lel al camell, i dirigir les operacions del robot amb un controlador. Si van al YouTube i posen robot jockey uae trobaran tot d'imatges espectaculars d'aquest esport diguem-ne biònic. El primer que jo sàpiga.

Ara pensen vostès les aplicacions que es podrien fer de tot plegat: robots jugant al futbol i disparant les faltes seguint una trajectòria implacable per damunt de la barrera…

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)