Opinió

Compri pau, president

Faci un gest generós per al Barça, perquè, si les coses van bé, la gent li ho acabarà agraint i potser el premiaran amb la reelecció

Zubizarreta, ja cessat, ha estat el darrer a deixar anar una frase que ha obert interpretacions de tots els colors. Les més atrevides són d'una malícia que ha fet induir la gent a entendre que el va assenyalar com a màxim responsable esportiu quan va esclatar el cas de la Masia i es va saber la sanció. Ja veu com va la gent. Faci un bon gest barcelonista. Clar que això costarà, perquè s'ha d'estimar molt l'entitat per sobre de somnis o delers. Potser ha sentit a parlar que les segones voltes de Luis Enrique són de luxe, i ves que no s'hagi imaginat el Barça embalat guanyant-ho tot. Abandoni aquesta idea, la de somiatruites.

Compri pau, senyor Bartomeu, inverteixi en pau per a vostè i, sobretot, per al Barça. Vostè sap millor que ningú que, al marge del somriure amb el qual es presenta davant del món com si no passés res i com si tot estigués controlat, en realitat sap que aquest no és el seu projecte i que no se sent còmode, perquè hi ha massa gent que ja l'ha assenyalat com a culpable del que ha passat, del que està passant i del que passarà.

Compri pau. Faci un gest generós per al Barça, perquè, si les coses van bé, la gent li ho acabarà agraint, i qui sap si fins i tot el premiaran amb la reelecció. Compri pau marcant un calendari electoral que porti el club a unes eleccions presidencials en el darrer partit de lliga d'aquesta temporada. No parli del curs 2015/16. No s'hi escarrassi més ni aboqui energies inútils en dates fora del seu control. Faci'm cas i assereni l'entitat, marqui un calendari electoral. Pensi en el Barça, i potser, si la cosa surt bé, el Barça el podrà premiar. El club es relaxarà, l'equip també i el Camp Nou el mirarà a vostè d'una altra manera, i també als jugadors i al cos tècnic.

Vostè i algun dels seus directius consideren que l'equip en traurà l'aigua clara en un futur immediat i que tot es reconduirà, i deu saber que això no serà així necessàriament. Al marge del experiments de Luis Enrique i de la feina que està portant a terme al vestidor, la gent blaugrana ha trobat en el futbol del primer equip un motiu per torpedinar-lo; sí, a vostè i als seus directius. A partir d'ara, en qualsevol ensopegada, i diumenge n'hi va haver una de ben grossa, la gent apunta amb tanta força contra el tècnic com contra la llotja. Aquest no és un cas en què, anant mal dades, l'entitat decideix apostar per un nou tècnic i la gent blaugrana torna a calmar-se i a creure en el futur més immediat. Ara la cosa té una altra lectura: si cau l'equip, cau la directiva.

I ves que no estiguem ja en aquest escenari tan barcelonista que, respirant un ambient tòxic i podrit, hi hagi ganes que arribi una nova ensopegada perquè rebenti tot, l'equip i, especialment, la directiva per fer foc nou. Estableixi un calendari electoral per a d'aquí a cinc mesos, encara que això comporti un món paral·lel al de l'entitat, escenari que apareixeria de totes maneres.

De veritat, no és un moment per inflar el pit i fer-se el milhomes davant d'una situació en què les enquestes li estan assenyalant les urnes. Eleccions per aconseguir pau. No hi ha cap altra sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)