Opinió

Lectures de Mestalla

L'aposta de Sergio González pel planter va molt més enllà d'una opció de recanvi

Deixant de banda el resultat aconseguit dimecres, que deixa del tot obert l'accés als quarts de final de la copa, el partit de Mestalla també ens ofereix altres lectures de signe positiu per a l'Espanyol. Per començar, Sergio González va recuperar l'estil de joc que va intentar inculcar als jugadors en els primers partits de la temporada. Contra el València, el tècnic de l'Espanyol ens va ensenyar que aquesta proposta futbolística, sensiblement diferent a la de la temporada passada amb Aguirre, no l'havia enterrat del tot per culpa dels mals resultats en l'inici de la lliga, sinó que simplement la tenia guardada en un calaix. I, a més, la va recuperar contra un equip del potencial del València i sense posar tots els efectius habitualment titulars en la lliga. Si la mantindrà de cara al futur o si només la veurem ocasionalment ho anirem sabent en el decurs de la temporada. En segon lloc, que l'Espanyol disposa d'un dels jugadors més en forma d'entre tots els que hi ha a primera divisió. Parlem del capità, Sergio García, que dimecres va tornar a fer tota una exhibició de talent, desequilibri i nivell com pocs jugadors tenen en aquests moments en la lliga. Tot un tresor per a l'equip ara mateix. Com també ho és l'uruguaià Stuani, amb tres gols en la copa i sis en la lliga, sempre a punt per ocupar la plaça d'un Caicedo, que tot i els anys que fa que volta pel món, no ha acabat d'entendre que l'aficionat té tot el dret a xiular.

Del partit a Mestalla també ens quedem amb què l'aposta de Sergio González pel planter va molt més enllà d'una opció de recanvi per si falta algun jugador del primer equip. Sergio hi creu i, ara per ara, ja són cinc els joves del filial que ha fet debutar aquest curs. A Eric, Jordán, Luque i Jairo, a València s'hi va afegir Duarte, que no va desentonar gens i va semblar un més de la plantilla. I sense oblidar-nos de Pau, que amb vint anys acabats de fer, té tota la confiança del tècnic per ser titular en la copa demostrant que ja és un porter de present i amb molt de futur. És una bona notícia que després d'uns anys de trajectòria erràtica i males decisions, el futbol de base de l'Espanyol recuperi la bona línia i ens ensenyi que ha de ser un dels pilars de futur del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)