Opinió

Messi- Chelsea- Barcelona (2)

Relacions amb Luis Enrique? Inexistents. Però no és un problema només amb l'entrenador. Amb Bartomeu són nul·les

1 La notícia que vam avançar en aquesta contraportada fa quinze dies ha agafat molta força. Dijous el Daily Star anglès ja parlava de contracte de sis temporades de Messi amb el Chelsea i que Abramóvitx ja tindria a punt 200 milions de lliures per pagar el traspàs. És només un rumor? Resposta: no. El Chelsea s'apropa a Messi i Messi es deixa estimar. Les converses ja fa dies que han començat.

2 S'ajunten diversos temes, i el fiscal és molt important. Sabíeu que a Anglaterra la fiscalitat és més baixa que a Espanya i que, a més, qualsevol guany que tingués fora de les illes Britàniques no tindria cap càrrega fiscal; és a dir, que tot el que guanyés publicitàriament fora d'Anglaterra, aniria íntegrament a la seva butxaca?

3 Relacions amb Luis Enrique? Inexistents. Però no és un problema només amb l'entrenador. Les relacions amb el president, Josep Maria Bartomeu, són gairebé nul·les. De fet, en els últims dies no han parlat cara a cara.

4 Pot capgirar el cas algun candidat a la presidència del Barça, per exemple, Joan Laporta? És molt difícil ara per ara. En aquests moments, Leo Messi no està emprenyat amb el Barça –tal com va dir encertadament Miguel Rico dijous a RAC1–, està decebut, que és molt pitjor.

5 Ara es podrà suportar tot això? Segurament, el tema es negarà (de fet, el segon entrenador del Chelsea ja ho va fer ahir), i el millor que pot passar és que es refredi per deixar que Messi pugui rendir al màxim aquesta temporada, que estigui tranquil i que pugui ajudar el Barça a aconseguir algun títol.

6 Molts pensaran que tota aquesta moguda és perquè Leo Messi vol renegociar el contracte amb el Barça. Us ho creieu? Ja us ho asseguro jo: de cap de les maneres. L'oferta és molt seriosa i el Barça li ha fet un últim contracte difícilment millorable.

7 Dit això, malgrat que molts han tret importància al fet que Leo Messi fes un “m'agrada” a l'Instagram del Chelsea i dels seus jugadors Courtois i Filipe Luís el mateix dia que va esclatar el merder amb Luis Enrique, no és aquest detall molt revelador del pèssim moment de relació que passa l'argentí amb el Barça? O el de deixar tirats els nens el dia de la jornada de portes obertes la vigília de Reis per una estranya gastroenteritis?

8 I Mourinho? Mourinho de moment n'està al marge. És més, depenent del que passi aquesta temporada, l'entrenador portuguès no estarà el curs vinent al Chelsea, tot i que tampoc podem descartar (com ja publicàvem fa dues setmanes) que l'equip de Londres es pugui esperar fins a la temporada 2016/17, tot i que és molt poc probable aquesta llarga espera.

9 Parlant de Mourinho. Sabíeu que, malgrat la situació que viu el Chelsea, que ha perdut vuit dels últims dotze punts, ha tingut el detall de donar cinc dies de festa a dues de les estrelles de l'equip, Cesc i Hazard, perquè descansin?

10 I acabem amb Joan Laporta. Sabíeu que Artur Mas el pretén incorporar a la llista de país per a unes hipotètiques eleccions plebiscitàries i que ja han començat els contactes perquè l'expresident del Barça digui que sí?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)