Opinió

Elogi de Neymar

Podria liderar qualsevol equip, però té grandesa per saber que
al Barça, això ho fa Messi

Messi quasi sempre acapara totes les portades. I és lògic. Perquè malgrat els inevitables i comprensibles alts i baixos és el millor futbolista del món i el més determinant. La seva continuïtat al cim futbolístic, a més, el fa encara més especial. Per vuitena vegada consecutiva, ahir era a Suïssa entre els finalistes per endur-se la Pilota d'Or i això no ho pot dir ningú més. Com que en té quatre. Líder indiscutible al Barça i a la seva selecció, sovint es diu que condiciona tant els equips on juga que minimitza el paper dels seus acompanyants. I això que en té i n'ha tingut de moltíssim nivell. Autèntics cracs mundials que s'han hagut d'acoblar a conviure amb un futbolista d'un altre planeta, els agradés o no.

I des de l'estiu passat qui ho ha de fer és Neymar. El brasiler té la qualitat, la determinació i el caràcter per liderar qualsevol equip, però també la humilitat i la grandesa per saber que al Barça qui ho fa i ho seguirà fent, esperem, uns quants anys més és Leo Messi. I no ha de ser gens fàcil per a algú que és una icona mundial i que ja té la responsabilitat de comandar la selecció del Brasil, cinc vegades campiona del món, haver-se de conformar a tenir un rol més secundari, però també d'una importància vital. Messi és el millor del món, però com menys depengui l'equip de les seves genialitats, millor que millor. La bona comunió entre tots dos, de la qual molts dubtaven, és clau perquè l'equip pugui disputar tots els títols fins al final. Neymar és un admirador més de Messi, com ahir va tornar a recordar des de Turquia, des d'on li va donar suport públicament en la lluita per la Pilota d'Or, que finalment no va poder aconseguir.

Després d'una primera temporada d'adaptació al futbol europeu i de totes les polèmiques que han envoltat el seu fitxatge –la dimissió de Sandro Rosell, el cost real i la imputació del club– enguany s'està veient un Neymar que s'ha convertit en una peça fonamental per al Barça de Luis Enrique i que ara mateix es troba en un gran moment de forma. Desequilibra amb una extraordinària facilitat, és ràpid de cames i se'l veu molt implicat. El seu partit contra l'Atlético de Madrid va ser fantàstic, amb grans detalls. Ho diuen les estadístiques perquè quan encara queda un munt de temporada ja ha superat les seves xifres golejadores en el seu primer exercici. A més, està destacant per la seva gran efectivitat. En la lliga només ha necessitat xutar dinou vegades per sumar dotze gols, i en la Champions n'ha fet tres de cinc intents. Però al marge dels números, el més rellevant per als blaugrana és que a Neymar se'l veu amb ganes de consagrar-se com un dels millors del món vestint la samarreta del Barça. Que vol complir les expectatives que es van crear després del seu fitxatge i que ha de ser el complement perfecte mentre hi sigui el rei Messi, però que, quan sigui el seu moment, estarà a punt per ocupar el tron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)