Opinió

El trident

Per sort o per desgràcia l'estil del Barça ha tingut poc ‘feeling' amb els 9 purs

Aquest principi de temporada es va comentar, de totes les maneres possibles, el que suposava per al FC Barcelona tenir un trident atacant format per Leo Messi, Neymar Jr. i Luis Suárez. L'argentí, el brasiler i l'uruguaià són el somni de la majoria de presidents de clubs de futbol que volen tenir els seus equips competint pels títols més importants. Perquè, ja se sap, per molt que la resta de la formació tingui tanta o més importància que els davanters –i els nous porters que han arribat, que de moment no generen debat, n'és una mostra–, els que tenen l'obligació de fer gols acaben sent els grans estendards dels equips.

Això no obstant, el Barça d'aquesta temporada no ha estat el millor dels últims anys. Alineacions molt aleatòries durant força jornades, un entrenador que no assentava cap sistema de joc i, sobretot al final, un vestidor que, per sota mà, el criticava i utilitzava Leo Messi com a estilet en contra seu. Entre tant rebombori, el partit contra l'Atlético de Madrid de diumenge passat va servir perquè l'aficionat del Barça entengués què suposa tenir aquest trio d'asos al davant mimant la pilota. El partit contra els colchoneros va ser dels millors que es poden recordar aquesta temporada, de moment, i esperem que per poc temps. Potser, perquè tothom volia girar full després d'una setmana complicada, o potser perquè l'equip tenia ganes de reivindicar-se i demostrar que el Barça sempre serà un equip a témer.

El trident va funcionar. Els tres jugadors van demostrar que poden conviure sobre la gespa –sempre hi ha por quan es fitxa un nou crac que s'ha d'integrar a un vestidor consolidat i ple de figures–. A la gespa del Camp Nou van confluir la velocitat i la tècnica de Messi, l'olfacte golejador i la ràbia de Neymar i, sobretot, la visió de joc i la generositat d'un Luis Suárez que demostra que és un nou atípic cada vegada que surt al terreny de joc. Per sort o per desgràcia, l'estil del Barça sempre ha tingut poc feeling amb els nous purs, i l'exemple és la fallida estada d'Ibrahimovic al Camp Nou. Però, Suárez és intel·ligent i demostra que pot ser una gran aposta per consolidar un il·lusionant trident a la davantera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)