Opinió

Boig conegut...

Els jugadors tipus Alves són sempre barats

La dita aplicada diria: val més Alves conegut que lateral per conèixer. El Barça, amb aquesta sanció de no poder fitxar fins l'any que ve, paga per mor d'altres formar part d'Espanya o, si es vol més suau, formar part obligatòriament de la federació espanyola de futbol. El seu president, l'inefable Villar, vol ser president de la UEFA; un personatge aquest que la temporada 1973-1974, just a l'inici d'un partit Ahtlètic-Barça, va donar un mastegot a Cruyff, un dels fets més vergonyosos que mai s'hagi vist en un camp de futbol. Aleshores, feia la mili i encara recordo que, l'endemà, vaig haver d'acatar –era un pobre soldat– l'aplaudiment patriòtic del brigada de la nostra companyia. I de resultes de tot això el Barça és el boc expiatori per traure capacitat electoral a Villar, rival d'un altre personatge, Blatter. En aquesta conjuntura, el millor lateral per al Barça és Alves. El coneixem, sabem que ben dirigit és un bon lateral i no tenim més cera de la que crema. Algú li pot recriminar certes actituds frívoles fora del camp, però no en el seu rendiment, en la seva preparació física, en la seva voluntat de participació en el joc, a donar la cara. És un exemple de professionalitat. Molta fermesa vers uns colors. Molt més ferm que molts dels qui el critiquen, que, de vegades, no veuen l'errònia disposició estratègica que l'entrenador de torn–el problema no ve d'avui– li ha encarregat. El cas Alves és la demostració que, des que se n'ha anat Guardiola –i no podem dir res del poc temps que va tenir el malaguanyat Tito–, ens ha faltat mirar lluny en la confecció de l'equip i el planter. No celebraré una sanció injusta. També hem d'acceptar les nostres errades, però si ho mirem amb una mica de perspectiva és una lliçó que, ben apresa, ens allunyarà d'una improvisació lleugera i ens farà més convençuts d'apostar per la Masia i, això sí, si hem de fitxar fora hem de cercar i comprar el millor del mercat, al preu que sigui, per car que ens sigui ofert el jugador. Els jugadors bons i compromesos, tipus Alves, sempre són barats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció