Opinió

Cristiano Ronaldo és únic

A veure quin altre jugador és capaç de fer el que
va fer
el portuguès
a Còrdova
i rebre el mateix càstig

Cristiano Ronaldo ha estat castigat amb dos partits de suspensió per l'expulsió de dissabte passat al camp del Còrdova per donar una puntada de peu al defensa brasiler Edimar. El comitè de competició li ha imposat el càstig seguint fil per randa el que l'àrbitre canari Hernández Hernández va escriure a l' acta del partit i ha considerat que el que va fer el portuguès va ser: “Donar una puntada de peu a un adversari sense estar la pilota a distància de ser jugada.” Amb aquest redactat de l'acta ja ens imaginàvem que la sanció al portuguès no seria gaire severa i que no arribaria a la consideració d'agressió. Més encara quan d'aquí a tres partits el Real Madrid ha de jugar al Vicente Calderón contra l'Atlético de Madrid.

A Còrdova, Cristiano Ronaldo, a més de fer el que l'àrbitre diu que va fer de la manera que ho va fer, va fer més coses. Va intentar donar un cop de puny a un rival moments abans i, un cop expulsat, va marxar del camp traient la pols a l'escut de campió del món de clubs que el Real Madrid porta a la samarreta des que el mes de desembre va guanyar el mundial de clubs. Que l'àrbitre no veiés Cristiano imitant Rocky Balboa es pot entendre –encara que tot el món ho hagi vist per la televisió–. Que l'àrbitre no veiés Cristiano netejant l'escut també es pot entendre –encara que tot el món també ho hagi vist per la televisió–. El que no es pot entendre de cap de les maneres és que el comitè de competició continuï fent cas del que diuen les actes que fan els àrbitres quan les imatges demostren que el que escriu l'àrbitre és fals. I en aquest cas és evident que el que va escriure Hernández Hernández no s'ajusta a la realitat del que va passar dissabte.

El comitè de competició i la comissió antiviolència estan molt amatents al que canten o deixen de cantar els aficionats a les grades i ja han imposat multes. Multes ben posades, que quedi clar. També hauria de quedar clar que si s'ha de castigar els clubs quan els aficionats insulten els jugadors i els àrbitres, també s'hauria de sancionar quan passa el mateix però al revés. I està molt clar que Cristiano Ronaldo va insultar, o menysprear, o que cadascú n'hi digui com vulgui, l'afició del Nuevo Arcángel de Còrdova amb el gest de fatxenda de treure la pols a l'escut de campió del món.

Doncs res de res. Si Cristiano hagués estat expulsat per doble amonestació, hauria estat sancionat amb un partit. Ho va ser amb vermella directa i n'ha rebut dos. O sigui que donar un cop de puny, una puntada de peu i menysprear l'afició, tot plegat, fent un capmàs, val un altre partit. Una operació ben barata, la de Cristiano Ronaldo. Diuen que és un jugador únic. En el que va fer dissabte sí que ha aconseguit ser únic. A veure quin altre jugador és capaç de fer el que va fer el portuguès a Còrdova i rebre el mateix càstig. I diuen que el Real Madrid no pensa presentar un recurs contra la sanció. Només faltaria!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)