Opinió

“«Gilipollas»”

Armstrong va dir que, si tornés al 1995, probablement ho tornaria a fer

És el nivell que hi ha i, de tant en tant, s'encarreguen de recordar-nos-ho. L'esport número u, a anys llum de la resta, està a les seves mans. Penso, per exemple, en la presència del Tour Down Under en la secció d'esports del TN. Una caiguda massiva en un esprint va ser l'única aparició de la primera prova del calendari de l'UCI World Tour que vaig veure als informatius de la televisió pública.

Abans de l'impacte epistolar de dimecres, havia llegit la segona entrevista de Lance Armstrong des que va confessar, en la primera amb Oprah Winfrey fa dos anys que havia recorregut al dopatge. “Si hagués de competir el 2015 no, no ho faria, perquè no crec que sigui necessari. Si tornem al 1995, quan el dopatge estava totalment generalitzat, probablement ho tornaria a fer”, afirmava el texà a la BBC. I tornant als dirigents, una de les reaccions a l'entrevista la va fer Pat Macquaid a la ràdio de la cadena pública britànica. L'irlandès va ser el president de l'UCI del 2005 al 2013. En el seu primer any el Tour no té vencedor, ara. Tampoc els sis anteriors. Pantani en l'any del Festina és l'anterior campió a Pereiro, el 2006. I el 2007 va ser Contador el que aconseguia el seu primer triomf a París. Després va tornar a guanyar el 2009 i el 2010, però en el tercer va ser desqualificat per dopatge. “Es va fer un boc expiatori. La Usada volia un gran nom perquè no estaven realment interessats en corredors més petits, i fins i tot van fer tractes amb ells per tenir els grans”, deia McQuaid, dimecres. L'excusa del filet... José Luis López Cerrón va dur el tall de carn a Contador des d'Hondarribia. No fa tant, el 3 de gener, l'Audiencia Nacional va donar la raó a Ezequiel Mosquera, sancionat per un positiu durant la Vuelta 2010. El seu cas es va produir en paral·lel al d'Alberto Contador, a qui fins i tot l'aleshores president del govern estatal, va defensar. López Cerrón és president de la federació espanyola des del 2012. Potser la distància amb el futbol no és tanta...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)