Opinió

Pàgina de successos

Neymar.
Cal dir alguna cosa més d'aquest brasiler valent, llest, hàbil i que es juga els turmells
en cada partit?

1 Com és possible tergiversar els fets d'un partit com van fer els jugadors de l'Atlético de Madrid quan ells mateixos van convertir un matx de futbol en una crònica de successos en què, fins i tot, un jugador de la plantilla, Ansaldi, va ser detingut abans del matx per la guàrdia urbana de Madrid?

2 En vista de l'actuació de determinats futbolistes de l'Atlético, no hauríem de racionalitzar, entre tots plegats, els discursos sobre la violència? I no hauríem de revisar sovint la llei pel que fa l'actitud de certs futbolistes i, per què no dir-ho, de certs periodistes?

3 Neymar. Cal dir alguna cosa més d'aquest brasiler valent, llest, hàbil i que es juga els turmells en cada partit? A mi em va quedar una resposta seva a una pregunta de Canal+ el dia del partit d'anada de la copa contra l'Atlético: “Qui mana més al Barça, Messi o Luis Enrique? Neymar va contestar: “Bartomeu.” Esplèndid.

4Dit això, sóc del sector mediàtic que m'agradava quan antigament els futbolistes celebraven els gols amb l'afició i no olorant-se els canells, petonejant-se els anells o buscant la càmera de televisió. Entenc que el romanticisme ha passat de moda, però no es podrien evitar els balls dels brasilers, dels quals ja m'he queixat en aquestes pàgines quan els feien Robinho o Marcelo? No és un acte que pot ser entès com una provocació quan Neymar o Alves ballen després d'un gol?

5 El migcampista colchonero Arda Turan no serà sancionat d'ofici pel comitè de competició. Algú em pot explicar els motius pels quals una acció que ha fet la volta al món per televisió quedarà sense sancionar? Llançar una bota a un linier és legal si no t'enxampa l'àrbitre però sí tota la resta del món? I els àrbitres no hi han de dir res?

6Parlant de càstigs: José Mourinho ha estat sancionat amb uns 35.000 euros per haver dit després de l'empat del Chelsea contra el Southampton que hi havia una campanya arbitral contra el seu equip. Recordem quan en la lliga espanyola el tècnic portuguès no va ser sancionat ni per haver ficat el dit a l'ull a Tito Vilanova ni per haver esperat l'àrbitre al pàrquing del Camp Nou quan era entrenador del Real Madrid?

7 Aplaudim la proposta del president de l'Espanyol, Joan Collet, de proposar l'Estadi Olímpic Lluís Companys com a seu de la final de la copa del Rei en el cas que la juguin l'equip blanc-i-blau i el Barça? Però, malauradament, serà impossible, perquè el dia abans s'hi celebrarà un concert d'AC/DC i l'endemà, al Calderón. Per tant, si hi hagués una final catalana hauria de ser o a Mestalla o al Bernabéu, o, en el millor dels casos, a San Mamés.

8 Ovacionem Valero Rivera pel que està fent a Qatar? Hi ha gent que diu: “Home, ha tingut diners per poder fitxar qui ha volgut.” D'acord, però amb tan poc temps que ha tingut per fer un equip, ajuntar-lo, unir-lo, fer-lo competitiu i portar-lo fins on l'ha portat, només es pot elevar la seva figura a la categoria de geni.

9 Ariedo Braida? Com és que el Barça no ha fet encara oficial aquest fitxatge de despatxos? Què espera? Braida, Rexach, Bordas i Mestre formen un bon equip per fer el Barça del futur? El paper d'aquest senyor de 70 anys serà el d'ambaixador futbolístic internacional?

10 Això d'Ángel María Villar definitivament és una broma o és un senzill “el futbol espanyol sóc jo”. Per cert, Luís Figo, candidat a la presidència de la FIFA? Em sembla que el menys pèssim continuaria sent Joseph Blatter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)