Opinió

No es pot fer el que no es pot explicar

Que un president del Barça utilitzi el victimisme com a principal argument
no em sembla digne

Avui m'agradaria parlar del bon moment de joc del nostre equip de futbol o de com veig Messi i Neymar. També podria parlar de Luis Enrique i els canvis que ha fet últimament o, per què no, del procés preelectoral i de les diverses propostes que tinc previst aportar a aquest procés. En aquest tema només diré que no és moment ara com diuen alguns per interessos personals, les eleccions han de ser a final de temporada per no “molestar” els equips esportius. Sí, podria i voldria parlar de tot això, però malauradament em veig obligat a parlar del que ha passat en els darrers dies i que, des del meu punt de vista, no només és molt greu, sinó que és just el que no vull per al nostre Barça.

Sí, és evident que la imputació del president Bartomeu s'ha produït en unes circumstàncies diguem-ne estranyes. Tant el motiu i la seva explicació com la velocitat del procés poden deixar molts interrogants i estan oberts a molta interpretació. Dit això, el que no podem oblidar és el fet principal que ho ha provocat. I aquest fet és que les coses no s'han fet bé en cap sentit i això sempre té conseqüències. El que comença malament és més que probable que acabi igual.

Encara recordo quan el president Bartomeu es va presentar davant els mitjans i va dir que a partir d'aquell moment les coses es farien millor i que sempre s'explicaria tot als socis i als periodistes. Doncs no s'ha fet. De fet, l'actual procés de comunicació em recorda molt al del seu predecessor en el càrrec. Anar a una televisió a fer-se la víctima en comptes de convocar una roda de premsa per donar resposta a totes les preguntes és el contrari a donar la cara i ser transparent. D'una altra banda, els arguments utilitzats no van ser gens aclaridors. Es podrien resumir en: “Sóc una víctima del sistema.” Senyor Bartomeu, tots sabem que hi ha gent que vol que el Barça no sigui el millor club del món, això sempre hi serà, però que un president del Barça utilitzi això com a principal argument i amb una actitud victimista no em sembla digne. Un president del Barça ha de ser fort, explicar clarament les línies d'actuació i, en aquest cas concret, presentar al més aviat possible les proves de la seva total i indiscutible innocència. En cas contrari, potser no és la persona indicada per dirigir el club més gran del món.

Jo començaria per reconèixer que les coses no s'han fet bé i que la jugada fanfarrona, més pròpia d'altres clubs, de dir que vam fitxar un gran jugador a un preu molt per sota del que l'etern rival havia ofert va ser un gran error, a més d'una mentida. Per cert, va ser un soci del Barça qui va començar aquest tema, no ens n'oblidem. Tenim problemes amb Hisenda, amb la FIFA, amb exdirectius i expresidents, amb socis, amb els Mossos... Jo crec que és evident que no hi ha hagut una bona gestió d'aquests temes.

Per finalitzar, vull dir que, independentment del resultat d'aquest procés (que desitjo de tot cor que sigui bo per al president i per al Barça), demano a Bartomeu que doni la cara i ens expliqui amb papers tot allò que necessitem saber. Esperem que per fi aprenguem la lliçó i deixem de fer aquesta desfilada pels tribunals. No es pot fer el que no es pot explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)