Opinió

El president imputat

Faria bé per respecte al càrrec i, sobretot, al Barça, d'apartar-se definitivament del club, i no només de la cursa electoral

Divendres, Josep Maria Bartomeu entrarà per la porta de l'Audiencia Nacional com a imputat per un presumpte delicte fiscal. I ho farà com a president del Barça, per a vergonya d'ell i de tots els barcelonistes. El Barça, Bartomeu i Rosell, tots tres imputats per la causa Neymar, un fitxatge mal parit i pitjor executat que un any i mig després encara s'arrossega pels jutjats.

Seria interessant veure com Bartomeu s'ho farà per aguantar la mirada al jutge Pablo Ruz, després d'insinuar que és un titella d'algú que li mou els fils. De les declaracions de Bartomeu es desprèn que el jutge podria haver prevaricat, insinuació gravíssima, especialment si prové d'un president del Barça, amb tot el que va costar desempallegar-se de la crosta nuñista d'anys i anys plorant perquè tothom volia mal al Barça, quan en realitat va començar a guanyar títols en el moment que va saber jugar bé a futbol i a tenir un cos tècnic capacitat.

Quin mal que han fet les sortides de to de Bartomeu aquestes setmanes en què el sector comunicatiu del club l'ha empès a sortir públicament perquè aprofités el càrrec per començar a fer precampanya. Quin mal està fent aquest col·lectiu d'assessors a la figura del president del Barça, abocant-lo a fer un retrocés històric per situar-lo en el pitjor del nuñisme, en què els plors i les queixes produïen vergonya a casa i mal de cap.

La millor resposta que ha pogut rebre Bartomeu i els seus assessors ha arribat, no de la indiferència de la majoria dels culers, que s'han fet forts al costat de l'equip i han girat l'esquena als gestors, sinó de la mateixa junta, ja que dos vicepresidents (Faus i Vilarrubí) públicament han deixat sol el president amb les seves paranoies de persecucions i complots. Alguna cosa hi deu haver en el posat dels vicepresidents per la manera i la foscor com es va fitxar el brasiler.

Divendres serà un dia històric i de vergonya per als culers: veure el seu president entrant per la porta d'un jutjat, i per primer cop arrossegant el Barça com a imputat per no pagar impostos. Encara que algú ho pugui dubtar, no hi haurà conclusió més desitjada que que Bartomeu en surti net i que tot hagi estat només un malson per una interpretació erràtica. Tot el que no acabi sent al final una lectura errònia per part d'Hisenda, la fiscalia i el jutge caurà amb tota la seva força contra el president imputat, per maldestre i matusser, i per irrespectuós amb el càrrec que va agafar al vol fa un any.

Si Bartomeu no aconsegueix netejar immediatament la imatge que ha quedat embrutada del president, i això no vol dir que els resultats de futbol aixequin la moral de l'entitat, sinó convèncer el jutge que la seva operativa ha estat correcta, faria bé, per respecte al càrrec i, sobretot, al Barça, d'apartar-se definitivament del club, i no només de la cursa electoral, i cedir el testimoni a un altre company que dignifiqui una mica més la situació ruïnosa en què ha entrat el club en l'àmbit judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)