Opinió

Dinàmiques oposades

Falten cinc jornades
per al clàssic
i el Barça sembla que
hi arribarà
en millor estat

La teoria dels vasos comunicants que sovint s'aplica per explicar les realitats del Barça i el Real Madrid en determinats moments ara mateix s'està complint a la perfecció. Setmanes enrere, els blaugrana estaven immersos en un munt de problemes i els madridistes eren un conjunt envejat, que presumia de ser campió del món i que era el favorit en totes les competicions. El punt més àlgid de la crisi del Barça es va viure després de la derrota a Anoeta, amb l'acomiadament d'Andoni Zubizarreta com a director esportiu, l'eclosió de les diferències entre Messi i Luis Enrique i la convocatòria d'eleccions a la presidència del club. El projecte esportiu va començar a trontollar de manera evident i les compareixences públiques del tècnic asturià eren tenses i seques.

Algunes variacions tàctiques en l'equip, l'aposta per un onze més o menys fix durant alguns partits i més flexibilitat en la gestió del vestidor han permès al Barça fer un canvi radical d'ençà de la derrota contra la Real Sociedad. D'aquell equip planer, mancat de recursos i esma que es va veure a la gespa d'Anoeta, s'ha passat a un equip que es veu més unit que mai, fresc, amb les idees clares i que desprèn una ambició impressionant per fer grans coses. La millora és evident pel que fa al joc i també pel que fa als resultats, amb nou victòries consecutives. La distància amb el Real Madrid en la lliga s'ha escurçat a només un punt i l'equip està classificat per a les semifinals de la copa del Rei, en què l'espera el Vila-real. La Champions vindrà després.

El Real Madrid, per contra, està vivint el pitjor moment de la temporada. El seu joc ha anat clarament a la baixa després de proclamar-se campió del món i només la seva qualitat individual li ha permès seguir sumant algunes victòries en partits contra equips menors. La desfeta contra l'Atlético de Madrid en el derbi els ha deixat tocats. L'equip blanc es va mostrar impotent i sense cap tipus de capacitat de reacció. L'actitud va deixar molt que desitjar, i d'això es va queixar un Carlo Ancelotti que a Madrid alguns ja veuen fora del club per promocionar Zidane. La gota que ha fet vessar el got de la paciència d'alguns madridistes és que després de la humiliació, alguns jugadors anessin a celebrar l'aniversari de Cristiano Ronaldo, que va organitzar una festa de la qual han transcendit algunes fotografies en què se'l veu molt somrient. Ahir els capitans del Madrid van traslladar el seu malestar als participants en la festeta.

Queden encara cinc jornades perquè arribi el segon clàssic de la temporada, al Camp Nou, però les dinàmiques dels dos equips són clarament diferents. Si res no es torça en els propers partits, el Barça arribarà a la cita en més bon estat que el Real Madrid. El calendari, a més, també sembla més planer per als de Luis Enrique. Si no passa res d'extraordinari, el canvi en el lideratge s'intueix molt proper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)