Opinió

Des d'Anoeta

Vol dir això
que si Bartomeu
no hagués avançat
les eleccions
no s'hauria vist aquesta reacció?

Onze partits seguits guanyant. Impossible d'imaginar després de sortir amb la cua entre cames d'Anoeta. Sempre hi ha la possibilitat que tot s'arregli, però pocs vam creure que les mirades farcides de retrets i desafiaments entre Messi i Luis Enrique podrien convertir-se en un instant esportiu tan plàcid i guanyador.

Hi ha qui pot pensar en quin mal moment a Bartomeu li va passar pel cap avançar les eleccions amb la bona trajectòria marcada per l'equip de Messi i Neymar. És clar, pensar així tornaria a constatar que hi ha qui no entén com funciona la institució; va ser el moviment de peces que va fer Bartomeu, avançant les eleccions, el que va permetre que la graderia focalitzés tota la seva força per empènyer l'equip. Vol dir això que si Bartomeu no hagués avançat les eleccions no s'hauria vist aquesta reacció? La història no ens ho permetrà veure, perquè això ja ha passat, però que ningú menystingui un soci del Barça emprenyat amb els seus gestors.

El soci del Barça pot perdonar a l'estrella de l'equip una passada de frenada, fins i tot un duel amb l'entrenador, perquè ja s'ocuparà prou que la gent entengui que la batussa és per al bé de l'equip, però quan l'amo del club posa l'ull a la llotja, la cosa ja no té solució si immediatament no arriben els resultats.

Els resultats han arribat, i de quina manera, i els socis i seguidors, malgrat seguir passant vergonya aliena cada cop que el Barça es manifesta a través dels seus representants des de la llotja, han deixat aparcat aquest assumpte perquè saben que ja se n'ocuparan en les eleccions.

Part de la directiva i del cos d'assessors devien pensar que si l'equip rutllava s'aplanaria la cridòria que encara deu ressonar al cap de Bartomeu i de l'acomiadat Zubizarreta. Però, vet aquí que no, que cada cop que posen a l'aparador el president per guanyar simpatia o rebaixar tensions, o es veuen obligats a fer-lo sortir, la cosa empitjora. Divendres passat, és clar, sembla que al president blaugrana no se li va acabar d'entendre gaire bé el discurs davant del jutge Ruz, i la majoria de periodistes van captar de les fonts que Bartomeu donava tota la responsabilitat del cas Neymar a Sandro Rosell, que també hi està imputat, igual que l'actual president i el mateix Barça. El club, en un nou episodi que ja clama al cel, va haver de fer dos comunicats per fer-se entendre.

Disculparà el Barça, però, que després de veure com es comuniquen el president i el mandatari fugit, em cregui els del meu sector, que van escriure que Bartomeu carregava totes les culpes sobre Rosell per alliberar-se. És clar, sempre en espera d'un nou comunicat que ho aclareixi tot una mica més.

El cas és que ha passat un mes llarg i que, malgrat que alguns directius insisteixen que no ens oblidem d'ells per com n'arriben a ser, de matussers, intentem mirar cap al camp de futbol, on Luis Enrique, des d'Anoeta, també ha corregit a la baixa els seus postulats per lliurar-se als dels que en saben, d'això. I així, tenim que sense fer gaires retocs a l'onze i confiant en els que saben que han de treure les castanyes del foc, els resultats han arribat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)