Opinió

Comencem per comunicar-nos

No pot ser que molta gent
de cert pes específic
al Barça s'assabenti
de coses
del club per fonts externes

La setmana passada vam assistir a un fet inaudit que no volem que es torni a repetir mai. L'actual president del FC Barcelona va declarar com a imputat per un presumpte delicte fiscal relacionat amb el cas Neymar. En el meu article anterior, ja vaig dir que em semblaven una mica estranys els motius i la velocitat amb què ha anat el cas. I em reafirmo totalment. Ara espero que la resolució, amb la més que desitjable desimputació del president, sigui tant o més ràpida. Aquest cas Neymar està minant la imatge del Barça i necessitem aclarir-ho tot tan aviat com sigui possible.

Al voltant de les declaracions del president davant el jutge Ruz voldria fer un parell d'apreciacions relacionades amb el tema o amb les interpretacions que hagi pogut provocar. Des del meu parer, el president hauria hagut de convocar una roda de premsa per explicar amb el màxim detall possible la seva posició i donar una resposta a tot el que està passant. Crec que tenia, un cop més, una gran oportunitat per no deixar marge a les interpretacions i ser molt clar i transparent. Donar resposta a les preguntes d'algun mitjà abans o després del partit contra el Llevant no crec que sigui suficient, especialment si ha de donar explicacions sobre a què es referia quan va donar tota la responsabilitat de la contractació de Neymar al president anterior. D'altra banda, desconec si, assessorat o no, el club va enviar un comunicat el mateix divendres que només va servir per provocar incertesa i sorpresa. Un tema com aquest no es pot reduir a unes línies en un paper tan poc personal i fred.

La comunicació al club no funciona bé, crec que és evident. Una necessitat tan important com la de comunicar, s'ha convertit en un malson per a tothom. La comunicació, cap a dins i/o cap a fora, ha de ser fluïda, clara i actualitzada. És a dir, ha de ser real i ha de donar resposta a les inquietuds i preocupacions de socis, periodistes... Fa temps, però, que això no funciona gaire bé, i està fent molt mal al Barça i a l'actual directiva. D'exemples de mala gestió de la comunicació (interna i externa) al nostre club n'hi ha uns quants: la declaració del president Bartomeu davant el jutge Ruz (especialment allò que té a veure amb l'anterior president); la gestió del conflicte (sigui real o no) que, en principi, hi va haver entre l'entrenador i Messi; el fet de no convocar una roda de premsa amb tots els mitjans quan es va conèixer la imputació; els motius que es van donar per presentar recurs davant la sentència sobre l'acció de responsabilitat. I no només aquests, sinó també d'altres pel que fa a comunicació interna, en què sembla que també tenim problemes: podríem parlar de la filtració de la possible nova samarreta del Barça per a l'any que ve i no ens podem oblidar dels canvis interns en l'àmbit directiu, dels acords amb patrocinadors i, fins i tot, de la convocatòria d'eleccions. De tot això sembla, i veient les reaccions i comentaris, que molta gent de cert pes específic al Barça se'n va assabentar per fons externes al club. No, no pot ser. Canviem la comunicació i fem d'aquesta la nostra via d'enteniment i debat constructiu.

Per cert, deixeu-me que acabi dient, pel que fa a les eleccions, que ara toca donar tota l'estima i suport incondicional als nostres equips. Estic d'acord amb l'expresident Laporta, no hi hem d'interferir. Ja arribarà el moment de parlar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)