Opinió

I després de Barcelona 2017?

Quina mena de ciutats s'atreviran amb una organització tan complexa com la que s'entreveu que hi haurà en els World Roller Games?

Barcelona serà el 2017 la seu de la primera edició dels anomenats World Roller Games, en què per primer cop s'aplegaran en una mateixa seu i en unes mateixes dates, els campionats del món de les nou disciplines reconegudes per la Federació Internacional de Patinatge (FIRS). D'aquesta manera, entre el 9 i el 23 de juliol del 2017, la capital catalana aplegarà els millors especialistes d'hoquei sobre patins, patinatge artístic, patinatge de velocitat, hoquei sobre patins en línia, freestyle, descens en línia, descens alpí, roller derby i patinatge de monopatí que es jugaran els títols mundials. Fins ara, cada disciplina feia el seu campionat del món pel seu compte, en indrets i en dates diferents.

No tinc cap dubte que els World Roller Games de Barcelona seran tot un èxit. La capacitat organitzativa de la ciutat i del personal que gestiona esdeveniments d'aquest tipus està fora de dubte. També cal preveure que serà un èxit de públic, ja que hi ha disciplines com l'hoquei sobre patins i el patinatge artístic amb una llarga trajectòria a Catalunya i la resta de disciplines són, a priori, prou espectaculars per atreure els aficionats. Pel que fa als resultats, independentment d'on siguem tots els 2017, en hoquei sobre patins, patinatge artístic i hoquei en línia, ara mateix hi ha esportistes catalans amb moltes possibilitats de ser als podis a Barcelona 2017. En patinatge de velocitat, avui, no hi ha cap català d'alt nivell i les noves disciplines són una incògnita. Tot fa preveure doncs, que els World Roller Games de Barcelona del 2017 seran un èxit.

I després del 2017, què? Quina mena de ciutats s'atreviran amb una organització tan complexa com la que s'entreveu que hi haurà en els World Roller Games? Barcelona té previstes set seus –a cobert i a l'aire lliure– per a les nou disciplines en un calendari de quinze dies. Els mundials d'hoquei i de patinatge duren menys i tenen una o, com a molt, dues seus. Nanquín, a la Xina, ja s'ha postulat per a l'edició del 2019. Luanda (Angola), San Juan (Argentina), Vigo i Alcobendas (Espanya), Tourcoing (França) i Recife (Brasil) han estat seus dels últims mundials d'hoquei sobre patins; Reus, Taipei (Taiwan), Auckland (Nova Zelanda) i Brasília (Brasil) ho han estat dels de patinatge artístic; Bucamaranga (Colòmbia), Roccaraso (Itàlia) i Beroun (Rep. Txeca), dels d'hoquei en línia, i Rosario (Argentina), Ostende (Bèlgica) i Ascoli (Itàlia), dels de patinatge de velocitat. No són ciutats, en la seva majoria, que sembli que puguin afrontar el repte de fer nou mundials –que és el que són els World Roller Games– de cop. La nova competició obrirà el patinatge a les grans capitals? Ni Londres, ni París, ni Berlín, ni Roma, ni Moscou, ni Pequín, ni Tòquio, ni Nova York, ni Los Angeles han estat mai seu d'un mundial d'hoquei sobre patins, per exemple. Potser sí que ara amb els World Roller Games s'interessaran pel patinatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)