Opinió

Falta personal

Fer jugar Navarro
de base
és posar tots els ous al mateix cistell

L'ha clavat. Hi ha vida. Quan se'ns escapava el partit, i s'intuïa un nou desastre amb el Madrid, es va inventar un tir des de Fuerteventura que va entrar a Las Palmas de Gran Canària. En la final del trofeu monàrquic, Joan Carles va ser el rei. Navarro, de tres. El que va passar després del triple, ho vam veure tots. L'11 del Barça es va quedar a la pista, jugant de base. I Pablo Laso i els seus van saber treure'n profit i endur-se la copa.

El talent de Navarro és inigualable. No crec en samarretes penjades, però si algú s'ho mereix és ell. Ara cal administrar el seu talent i, a Gran Canària, Pascual no ho va saber fer. Fer-lo jugar de base és posar tots els ous al mateix cistell. L'equip perd el nord, lògicament, i tot penja de la Bomba. Que no està pas malament. L'aplicació del mètode Pascual, sistemes i sistemes, deixa pas a un nou estadi. La creació. La improvisació ben entesa. Però segurament no és ni el moment ni el lloc per provar-ho. O això diu el resultat final.

Si apostes per trencar l'esquema, endavant. Però aleshores omple amb encert totes les variables de la teva hipòtesi. Que tot estigui com toca perquè el talent faci la diferència. Si no hi ha sistemes, que hi hagi punts a la pista. Molts. Jugadors que es generin cistelles per si mateixos. L'equip, col·lectivament, no trobarà espais. No hi ha un catalitzador a la pista. Doncs que els jugadors que hi siguin se sàpiguen buscar la vida. Oleson i Abrines són els millors tiradors. Paios amb molta mà, que se'n diu. Però no tenien el dia, o el moment. No t'aportaran punts per més que ho provin. Anirà al taulell, al ferro o serà aigua, però per la raó que sigui, la pilota no anava en la mateixa direcció que la seva intenció. Aquell dia a aquella hora i en aquell context determinat, no poden ajudar. Dos de deu en triples.

Una altra cosa és Ante Tomic. Quin tros de jugador. I encara té tot just 28 anys. Acaba contracte aquest estiu i al Barça li està costant renovar-lo. És normal. Però Joan Creus i Xavi Pascual tenen clar que el futur competitiu de l'equip depèn de retenir aquest jugador i, probablement, convertir-lo en pal de paller del grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)