Opinió

Parma

El Parma ja no té diners ni per a pagar un autobús amb el qual desplaçar els seus jugadors, que han arribat a anar en els seus propis cotxes als partits de fora de casa

El darrer club de futbol que va abandonar la Serie A italiana a mitja temporada va ser el FC Palerm el 1942. La raó, aleshores, era força seriosa: les tropes americanes havien envaït Sicília, començant l'alliberament. Aquesta temporada, tanmateix, és un equip històric el que podria desaparèixer a mitja temporada i veure's forçat a abandonar. Però per un motiu molt diferent aquesta vegada: la ruïna.

Es tracta del Parma, un dels clubs històrics de la lliga italiana. El Parma ja no té diners ni per a pagar un autobús amb el qual desplaçar els seus jugadors, que han arribat a anar en els seus propis cotxes als partits de fora de casa. En les èpoques daurades va guanyar campionats europeus, però en aquest món no es viu de la història i l'hecatombe de Parmalat, l'empresa de la qual vivia pràcticament tota la ciutat, està a punt d'emportar-se també l'equip de futbol.

Ahir la lliga italiana va prendre una decisió insòlita amb la creació d'un fons de cinc milions d'euros per a salvar l'equip. És un préstec que permetrà que acabe la temporada però tothom es pregunta si serà suficient i, en qualsevol cas, què passarà després del juny. Els dirigents de l'equip estan cercant arreu del món algú que vulga comprar-lo però no és senzill. Deuen molts diners i la inversió és complicada de justificar. Hi ha la possibilitat de reestructurar el deute o fins i tot d'anul·lar-ne una part i intentar així fer més atractiva la compra, però a Itàlia la gent està molt crispada i s'han alçat veus en contra del rescat mentre els jugadors esperen fer l'única cosa que poden: jugar el seu partit i intentar guanyar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)