Opinió

JORDI SANS

“Volem treure la vermella als greuges”

En què consistirà l'acte del dia 19?
El 19 de març hi haurà una manifestació de la gent de l'esport: clubs, simpatitzants, associacions, esportistes i federacions. Llegirem un manifest amb nou greuges que afecten l'esport català i després aixecarem el paper, de color vermell. Com si fos una targeta vermella d'expulsió, volem mostrar el nostre rebuig a les mesures que s'estan aplicant.
Han trobat suport a aquesta causa?
Fa temps que ens reunim amb parlamentaris, diputats i senadors, tant a Madrid com a Catalunya. Creiem que ja n'hi ha prou de jugar amb l'esport, nosaltres no som de tercera divisió, sinó de primera. Volem exposar-ho de forma pública i demostrar que podem anar més enllà si és necessari. Aquest és el primer pas. El 16 d'abril ens reunirem amb federacions per tractar les mesures a prendre.
Hi ha cooperació en l'esport català?
Sí. No hi ha ningú que ens hagi dit que no hi està d'acord. El manifest ja l'han firmat més de 3.000 persones, i espero que el dia 19 haguem recollit unes 5.000 signatures. Necessitem que la gent el firmi i que vingui a la manifestació a fer-nos costat per ensenyar a tothom la força de l'esport català. Estem parlant amb molts clubs, i tant ells com les federacions, i també per primer cop els consells esportius escolars, hi seran tots presents. Volem donar a conèixer el que estem fent, i demanem que s'hi afegeixin també tots els simpatitzants del món de l'esport.
De quina manera poden afectar les mesures que es volen aplicar a l'esport?
Entre d'altres conseqüències, pot haver-hi una pèrdua de llicències molt gran i una davallada de voluntaris, que són la majoria de persones que fan funcionar tot el teixit associatiu de l'esport. L'augment de l'IVA al 21% i la llicència única són dos problemes més que ens preocupen.
Com a exesportista d'elit que ha estat, com viu aquesta situació?
Jo era esportista professional i vaig arribar a disputar cinc Jocs Olímpics, però primer he passat per l'esport de base. Si no donem suport a aquest esport de base, és evident que l'esport d'alt rendiment se'n ressentirà molt. Però no només l'esport d'alt rendiment, també la gent que fa esport per tenir salut.
Vostè és optimista?
Sí. No demanem res de l'altre món, res que no tinguéssim. Volem que no es posin més traves i que els joves no deixin les pistes d'atletisme, els camps i les piscines per quedar-se al sofà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)