Opinió

Aguirre i Tebas: jo he xiulat i xiularé

Carta de resposta a Esperanza Aguirre, que es planteja suspendre la final de copa si les aficions xiulen l'himne espanyol
i el rei

Avui, excepcionalment, convertiré aquesta tribuna d'opinió en una carta oberta a Esperanza Aguirre en resposta al seu article publicat aquesta setmana a El Mundo, en què amenaçava de suspendre la final de la copa del Rei si les aficions del Barça i l'Athletic de Bilbao xiulen l'himne espanyol i el rei. A aquesta petició també s'hi afegit ara el president de la LFP, Javier Tebas.

Estimada (les formes no s'han de perdre mai) senyora Aguirre:

Sóc un aficionat al futbol que, sortosament, ha vist en directe sis finals de la copa del Rei que ha jugat el Barça (1996, La Romareda; 1997, Bernabéu; 1998, 2009 i 2011, Mestalla, i 2012, Calderón) i mai he viscut cap mena d'incident. Bé, un sí. El 2012 al Vicente Calderón quan la Policia Nacional requisava estelades a l'entrada del camp i vam haver d'amagar-les en llocs insospitats per poder entrar-les i exercir el nostre dret a la llibertat d'expressió –més d'un soci va patir represàlies–. I basant-me en aquest dret a la llibertat d'expressió, en les sis finals he xiulat l'himne espanyol i el rei. Vostè em dirà que sóc poc respectuós i que, cito paraules seves, aprofitem “la lògica solemnitat de l'acte per donar una exhibició d'odi a la resta d'espanyols”. Doncs, senyora Aguirre, s'equivoca. Xiulem perquè no ens agrada l'Estat ni les institucions caduques que van ser beneïdes pel franquisme (suposo que ja entén que em refereixo a la monarquia). En cap cas ofenem els ciutadans espanyols. Contra ells no hi tenim res en contra. Són els nostres veïns i ens mereixen el mateix respecte que els francesos o els portuguesos.

Ens molesta que un govern i un partit com el seu ens prohibissin votar el 9 de novembre, que ens escapcin el nostre autogovern cada dia, que ens vetin les nostres seleccions, que atemptin contra el nostre sistema educatiu i lingüístic i que no ens deixin ni respirar. Per tant, quina és la manera de protestar des d'un camp de futbol? Doncs cridant independència en el minut 17.14, com passa sovint al Camp Nou, o escridassant l'himne i el monarca.

Vostè proposa que ens abstenim de jugar aquesta competició perquè no la respectem i recorda: “El que menysprea la nació espanyola, és a dir, el que menysprea el conjunt de ciutadans que formen la nació espanyola, té poc sentit que es presenti en una competició que té com a premi el reconeixement que li volem retre tots els espanyols. Un premi que, en representació de tots, porta el nom de Sa Majestat el Rei.” Una mentida més. Com li he dit abans, això no té res a veure amb la copa del Rei o els ciutadans espanyols, té a veure amb gent com vostè, Mariano Rajoy i José María Aznar, que ens volen anorrear com a poble.

Aquest cop no sé si podré anar a la final de la copa. Com sempre, dependrà de si em toquen les entrades en el sorteig que fa el Barça entre els seus socis i també de condicionants personals. En el meu cas, el dia anterior hauré anat al concert d'AC/DC a l'Estadi Olímpic de Montjuïc i no sé si podré combinar les dues coses. En tot cas, li prometo que si vaig a la final xiularé, com he fet sempre, i estic segur que la resta d'aficionats, catalans i bascos, també. La xiulada ressonarà amb força, encara que TVE, com ja ha fet altres cops, intenti emmudir-la.

Per cert, senyora Aguirre, faci arribar aquesta carta al seu company Javier Tebas.

Atentament, Marc Bataller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)