Opinió

Desconjunció astral

Els World Roller Games de Barcelona començaran el mateix dia que acabin els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017,
que tornen a estar de pega

M'han sobtat força dues coses respecte dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 en les darreres setmanes i cap és la visita del rei Felip VI, la qual considero irrellevant i perfectament estalviable, tant des del seu punt de vista com des del nostre. Aniré en odre cronològic invers. Divendres, el comitè dels Jocs, els que tallen el bacallà, van decidir canviar el bàsquet convencional pel bàsquet 3x3. També van acordar que faran una mitja marató popular. Ben fet. L'atletisme de carrer és la gran moda dels últims anys pel que fa a practicants, juntament amb les curses de muntanya i el pàdel. Ben pensat per fer bullir l'olla i implicar la ciutadania. Ara, això del bàsquet, sincerament, em pensava que era una broma. Estaria bé afegir al programa el bàsquet 3x3 com un complement, però que substitueixi el bàsquet gros com es veu que ja s'ha fet o es farà en altres certàmens similars em sembla un error. Els Jocs del Mediterrani no destaquen especialment pel seu ressò mediàtic, però hi ha esports, com el bàsquet, en què es poden veure jugadors, generalment promeses, de molta qualitat que, difícilment, vindran a jugar partidets de tres contra tres. Justifiquen la decisió amb la cançó de promocionar el bàsquet. Promocionar el bàsquet a Tarragona i a Catalunya? Els sona d'alguna cosa Badalona, Manresa i els germans Gasol.

La segona cosa respon a la mala sort de Tarragona 2017. La greu crisi econòmica i el problema catalán són i han estat handicaps per als organitzadors, que han hagut de redimensionar els seus plantejaments inicials. L'aportació econòmica de l'Estat espanyol es limita a la llei d'exempcions fiscals i a la logística. I Tarragona, amb el suport de les institucions locals i catalanes i del sector privat, ha dissenyat, amb bon criteri, equipaments condicionats per l'austeritat dels nous temps. Per acabar-ho d'adobar, irromp la primera edició dels nous Jocs Mundials que engloben totes les modalitats del patinatge, amb l'hoquei sobre patins inclòs, i la federació internacional concedeix a Barcelona l'organització dels primers World Roller Games. Saben per a quin any? Doncs per al 2017. Saben per a quines dates? Doncs per a l'endemà dels Jocs del Mediterrani. A Tarragona competiran del 30 de juny al 9 de juliol i a Barcelona, del 9 al 23. De fet, tal com va explicar el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, van ser respectuosos i van tenir en compte les dates dels Jocs de Tarragona abans de proposar les de Barcelona. No és futbol, d'acord, però vulguis que no, que els dos esdeveniments gairebé se superposin i que els Wolrd Roller Games gaudeixin de la marca Barcelona, no beneficia gens ni mica el ressò de Tarragona 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)