Opinió

Buthan

Buthan es classifica per a les eliminatòries del mundial i deixa de ser la pitjor selecció de futbol del món

Contra el que molta gent creu, el centre d'atenció del futbol mundial aquesta setmana no hauria d'estar centrat en el Camp Nou, en el Barça-Madrid d'aquesta nit. El centre de l'atenció mundial futbolera aquesta setmana hauria d'estar a Bhutan, un petit país asiàtic, situat al vessant meridional de l'Himàlaia, que limita al nord amb el Tibet i al sud, l'est i l'oest, amb l'Índia. Perquè la que es considera la pitjor selecció del futbol mundial ha sorprès tothom aconseguint guanyar la seua qualificació per a les eliminatòries de la copa del món de futbol.

Situem-nos. Fins ara Buthan era la selecció classificada en el lloc 209 del rànquing de la UEFA, que és exactament de 209 equips. I era l'única selecció que no tenia ni un sol punt en el seu compte. Per entendre'ns, Andorra, que dissortadament és la pitjor selecció d'Europa, estava vuit places per damunt de Buthan, una selecció que té el dubtós honor de ser la més golejada de la història. En un partit oficial, Kuwait, que no és que siga un gran equip tampoc, la va derrotar per vint gols a zero, el resultat més exagerat en una competició de la FIFA.

Tot aquest currículum que arrossegava s'ha acabat, però, amb la històrica victòria contra Sri Lanka que ha fet entrar Buthan en les fases de qualificació de la copa del món per primer cop en la seua història. A doble partit, a més, i guanyant-los tots dos. Aquesta victòria permetrà a la petita nació de l'Himàlaia estrenar-se en la primera línia del futbol mundial competint per una de les places asiàtiques i, tot i que ningú no espera que puga anar molt més enllà, el simple fet d'abandonar el vagó de cua del futbol mundial per als jugadors i els aficionats d'aquest país ja és molt. Anguilla i les illes Cook sembla que es disputaran ara la plaça de la pitjor selecció mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)