Opinió

Un líder sòlid

És una bona notícia que l'equip no necessités tant Messi. Això vol dir que té recursos col·lectius

El clàssic generava alguns dubtes. Pel que fa a l'afició cap, ja que va respondre amb escreix en dos partits clau, el de dimecres contra el Manchester i el de diumenge contra el Madrid, omplint l'estadi a vessar. Es començava a guanyar els blancs amb un imponent mosaic coronat per una samarreta amb el dorsal 12. Preocupava com respondria l'equip després de l'esforç fet per guanyar els anglesos (1-0) amb una monumental actuació de Messi. El Madrid, que recuperava Ramos i Modric, hi arribava fresc i concentrat, ja que s'havien classificat per als quarts de la Champions una setmana abans. En la primera part, van ser superiors, malgrat encaixar el primer gol de Mathieu, un dels destacats, però el mig del camp era seu i es va arribar al descans amb un empat incert. Un Barça de línies separades, imprecís i amb poca aportació de Messi, escorat a la dreta, sort en va tenir de la defensa, ja que l'aportació de Piqué segueix sent excel·lent. La banda esquerra blanca era un autèntic punyal i els seus puntes combinaven velocitat, tècnica i rematada. El Barça no tenia la pilota o la tenia menys del normal i patia. El segon temps va començar amb una gran aturada de Bravo. Després, una bona passada llarga d'Alves a Luis Suárez va permetre a l'uruguaià fer un magnífic control orientat i marcar el 2-1 definitiu en la rematada posterior. A partir d'aquí, va començar un altre partit, i els blaugrana, amb Messi entrant en joc, van tenir bones ocasions per eixamplar un resultat que ja no va variar i que serveix per avantatjar de quatre punts el màxim rival. És una bona notícia que l'equip no necessités tant Messi, això vol dir que té recursos col·lectius per superar aquesta necessitat. Nogensmenys, ha de tornar a recuperar el mig del camp creatiu i organitzador. La baixa de Sergio Busquets es nota molt i és esperançadora la seva reaparició. Xavi ha de tenir més minuts per aportar la seva saviesa i experiència. Aquesta victòria demostra que el Barça, tot i no jugar un gran partit, disposa de recursos: pilotades llargues, gols a pilota aturada i la gran millora que ha experimentat a l'hora de defensar córners li permeten guanyar partits importants. La lliga és ara a les mans del Barça, el màxim candidat a guanyar-la. Tant de bo sigui així!