Opinió

Laporta, l'obsessió de Bartomeu

L'objectiu del director general
és buscar una prova per intentar imputar Laporta i eliminar-lo de la cursa electoral

No hi ha manera. Definitivament, això no s'acabarà mai. La revenja que va moure Sandro Rosell a governar el Barça i a sortir corrents abans de ser imputat i deixar el club entre les potes dels cavalls continua ara sota la presidència de Josep Maria Bartomeu. Ni el bon moment de l'equip, ni les darreres victòries de prestigi contra el Manchester City i el Real Madrid han aturat aquesta bogeria judicial que tant ha tacat la imatge mundial del Barcelona. Josep Maria Bartomeu fa dies que ha deixat de fer de president del Barça per convertir-se en un candidat amb informació privilegiada que viu amb una clara competència deslleial respecte dels seus consocis aspirants.

Atenció al darrer capítol que, evidentment, pot acabar per la via penal. Parlem del cas d'espionatge que el Barça va fer l'any 2009 sota la presidència de Joan Laporta a quatre vicepresidents i altres persones de dins i de fora de l'òrbita blaugrana. Ara mateix, Joan Oliver i Xavier Martorell (aleshores director general i cap de seguretat del Barça, respectivament) són els únics imputats. El cas s'ha reactivat en els darrers temps com a conseqüència de la cursa electoral que ja ha començat, tot i que encara no hi ha data per als comicis. I, és clar, les enquestes han posat molt nerviós Josep Maria Bartomeu.

És per aquest motiu que la seva gent està treballant de valent per desactivar Laporta, tot i que l'expresident no hagi dit si prendrà part o no en la cursa electoral. L'objectiu de l'ara director general del club, Nacho Mestre, és buscar la prova justa per intentar imputar Laporta i eliminar-lo de la cursa electoral. Quina gràcia! Bartomeu enfangat fins al coll i Mestre esperant que Laporta plegui si és que acaba imputat! Tornem on érem: es tractaria de donar per bons informes aconseguits en el mercat negre i venuts de manera il·legal per empleats de l'empresa Método 3 (la que va fer tota la feina d'espionatge per al Barcelona de Laporta). La policia va declarar en el procediment per escrit que aquests informes no constaven en els ordinadors intervinguts; per tant, tota aquesta documentació obtinguda en el mercat negre a través de sistemes informàtics espies o de manera deslleial per part d'algun extreballador, no pot ser tinguda en compte (siguin o no certs, hi ha el risc que hagin estat manipulats). És més, el seu ús és constitutiu d'un delicte (art. 197.4t del Codi Penal).

Fa deu dies hi va haver canvi d'advocats a can Barça. Van entrar en joc els del despatx González Franco, encara que en aquest mateix procediment havien defensat Ferran Soriano fins que es va arxivar la causa respecte a ell. És curiós: fa poc es defensaven del Barcelona i ara el defensen el club.

Dilluns, Oriol Giralt, veterà activista barcelonista, va presentar al jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona un CD amb els informes en qüestió, els que no havia trobat la policia, els aconseguits de manera irregular en el mercat negre, els que són motiu de delicte. I, és clar, dimecres, Francisco Marco, exdirector de Método 3, després de llegir la informació a Mundo Deportivo, va posar al mateix jutjat una denúncia per un suposat delicte de revelació de secret. Tots els casos com aquest han acabat amb la retractació del valent que s'ha atrevit a jugar amb proves il·lícites. Veurem què passa aquest cop. Veurem la reacció de Laporta. I del Barça. I veurem, també, si la utilització de tots aquests informes que abans no eren considerats i ara sí, formen part d'una estratègia o tot plegat és, simplement, fruit de la casualitat.

Final al Camp Nou

Esperem que sigui la darrera final de la copa del Rei amb la participació del Barcelona, amb la xiulada a l'himne espanyol i la celebració del minut 17.14. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)