Opinió

Una aturada inoportuna

El Barça se la juga aquest abril i el temut ‘virus FIFA' ha posat la por al cos més d'un cop

Les aturades per compromisos de seleccions sempre solen ser un maldecap per al FC Barcelona. No tan sols perquè el vestidor blaugrana es queda mig buit i Luis Enrique no pot treballar en les millors condicions per preparar el partit següent, sinó perquè hi ha un cert risc que algun jugador acabi lesionat, amb molèsties o més cansat de l'habitual i no pugui estar en perfecte estat de cara a la jornada. Els precedents demostren que el Barça sol patir en el partit immediat després d'una aturada. I aquesta última ha arribat en un moment molt inoportú per als interessos del FC Barcelona.

L'equip de Luis Enrique ja fa uns quants partits que ha agafat una velocitat de creuer que li ha permès recuperar el lideratge i deixar el Real Madrid a quatre punts i tot el que sigui aturar-se ara pot ser un problema. El tècnic asturià també ha determinat un equip de gala que per culpa de les seleccions haurà de ser retocat. De moment, ja sabem que Jordi Alba, el lateral esquerre titular i que està en un moment de forma espectacular, es perdrà el partit contra el Celta de Vigo i no se sap encara si arribarà a temps per jugar contra l'Almeria, en el partit entre setmana. Es va fer una lesió de grau 1 a l'adductor de la cama dreta en el partit entre Espanya i Ucraïna. El virus FIFA també hauria fet molt mal per les coces, amb trepitjada inclosa, que va rebre Neymar en l'amistós, si es pot dir així, que el Brasil va jugar contra la Xile de Claudio Bravo. I què podem dir de Messi, ja que de ben segur la gran majoria de barcelonistes es pregunten què fa amb l'Argentina si no pot jugar per culpa d'unes molèsties al peu dret, que se li infla quan es calça les botes. Està molt bé que Tata Martino no el faci jugar per no posar-lo en risc, però és del tot innecessari que continuï concentrat amb la seva selecció quan podria haver retornat perfectament a Barcelona. Tenint en compte el que espera el Barça a partir d'ara, pensar en una lesió de Messi fa venir esgarrifances a tots els seguidors blaugrana. I encara falta que avui juguin els internacionals amb Espanya i pregar perquè ni Iniesta, Busquets, Piqué, Bartra i Pedro prenguin mal. Per sort, Luis Suárez només va participar en una costellada.

Perquè no hem d'oblidar que l'equip blaugrana té un calendari, aquest mes d'abril que estem a punt d'iniciar, en què es jugarà bona part de les possibilitats de mantenir-se al capdavant de la lliga i de seguir viu en la Champions, amb la duríssima eliminatòria dels quarts de final contra el París Saint-Germain. Són vuit partits en un mes d'una exigència tremenda. Amb visites complicades, com als camps del Celta, el Sevilla i l'Espanyol i el duel contra el València al Camp Nou. L'equip necessita mantenir el bon to tant sí com no aquest mes vinent i, de moment, tot el que arriba dels jugadors repartits pel món són notícies no gaire positives. Esperem que la inoportunitat d'aquesta aturada quedi en no res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)