Opinió

El ‘virus FIFA'

El futbol de seleccions també pot suposar un benefici per als clubs. Els jugadors agafen més ressò i pot pujar el seu preu en el mercat

La majoria d'equips de primer nivell, sobretot aquells que arriben al final de la temporada lluitant per assolir títols, es queixen amargament de l'excés de partits en el calendari. A més de la lliga domèstica, la copa i la competició europea, s'han d'afegir els partits de seleccions. Per arribar a jugar els tornejos de seleccions en cada continent o la copa del món, s'han de disputar eliminatòries prèvies per decidir quins equips estaran presents en la fase final. Aquests partits trenquen les dinàmiques dels grans equips, ja que els seus jugadors més importants han de fer les maletes per viatjar arreu del món per disputar aquests duels de classificació o, fins i tot, amistosos per fer caixa.

Alguns tornejos com la copa d'Àsia o la copa d'Àfrica comencen al mes de gener, amb la qual cosa els jugadors poden estar fora de la disciplina del seu club fins a cinc setmanes. Un contratemps per als clubs, que se senten indefensos davant d'aquesta situació. Resulta que paguen el salari del jugador i, no només el perden durant un temps, sinó que corren el risc que torni amb alguna lesió. Un problema físic d'un jugador important amb la seva selecció pot fer que es perdi la fase decisiva de la temporada. Per això la FIFA va determinar una compensació econòmica per als equips que hagin de patir la lesió d'algun dels seus jugadors durant els compromisos internacionals. Tot i això, aquest és un tema delicat, ja que és difícil decidir quina és la quantitat justa per indemnitzar aquests danys. D'altra banda, però, el futbol de seleccions també pot suposar un benefici per als clubs. Els seus jugadors agafen més ressò internacional i, per tant, en un futbol cada cop més pendent del marxandatge, els futbolistes es poden revalorar. Un jugador que no està donant el rendiment esperat al club o que, simplement, pot aportar molts diners a la caixa si fa un gran torneig. De l'últim mundial, hi ha un exemple clar: el preu estratosfèric que va pagar el Real Madrid al Mònaco pel colombià James després del seu gran campionat. Un cas en què el club ha sortit beneficiat. No tots els símptomes del virus FIFA són negatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)