Opinió

No hi ha dret

Abans que Purito guanyés vam veure com arribava la fórmula 1 a Xangai

Són 18,3 quilòmetres de contrarellotge individual amb la sortida i l'arribada a la plaça de l'ajuntament d'Aia. És l'última etapa de la volta del País Basc, Itzulia. I, també, l'última retransmissió en directe de ciclisme de la temporada World Tour a Esport 3, a 11 d'abril i amb la basca i la Volta Catalunya en l'expedient del canal de temàtica esportiva de la televisió pública del país. No en tenim els drets, explicava un dels comentaristes a preguntes dels teleespectadors mitjançant Twitter per argumentar per què, aquest any, no podrem veure ni el Giro, el mes que ve, ni la resta de proves que vam poder seguir els últims anys. Ens vam sorprendre, molts, quan fa encara no un mes els informatius parlaven de la Cape Epic i vam veure, el cap de setmana passat, que oferien també imatges de la Volcat. Segurament, en veurem també de la Titan Desert, la Transpyr i alguna altra cursa per etapes el servei de premsa de la qual faci el favor de fer-los arribar imatges del dia.

Tony Martin ens tornarà a deixar amb la boca oberta, avui. Purito ens ha tornat a fer vibrar amb el seu doble triomf. I quedarà, en la memòria col·lectiva, la imatge de les pilones per evitar que els cotxes aparquin que van provocar la nefasta caiguda a l'esprint que resolia la primera etapa.

No hi ha dret. Abans que Purito guanyés a Arrate vam poder veure com arribaven els pilots de fórmula 1 a Xangai, amb el príncep d'Astúries resident a Dubai (emigrant de Suïssa...) com a protagonista. És el que hi ha, segurament la inversió surti més rendible i gràcies a ell –i la lliga de campions que emeten simultàniament amb TVE– la televisió pública pugui mantenir el seu lideratge davant de les comercials espanyoles. Saben en què no hi ha dret? Que els cotxes t'escridassin pel fet d'anar en paral·lel a la carretera o d'entrar en grup a una rotonda (tot legal). I quan avancen un altre cotxe quan ve un ciclista de cara? Sisplau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)