Opinió

Eva Cortiella

Catalunya és una potència esportiva formada per referents en múltiples disciplines

Ja fa molts anys que conec la centellenca Eva Cortiella, des que anàvem plegats a l'institut. De fet, des de ben petita, ella i la seva germana excel·lien en educació física i posaven en evidència les capacitats de la majoria de companys de classe. Eren bones practicant tots els esports. Recordo encara el dia que l'Eva em va comentar que començava la seva aventura en el món del fitness, amb 16 o 17 anys, i posteriorment en el culturisme –sobre el qual vaig fer un reportatge per a El 9 Nou–. Però, després d'uns anys voltant pel món –sobretot als Estats Units– ha aconseguit liderar un altre esport prou conegut avui dia: el crossfit. De fet, neix d'un mètode d'entrenament ideat el 1974 per Greg Glassman, a Califòrnia, “ampli, general i inclusiu” –resumeix el seu fundador– que treballa la resistència cardiovascular, respiratòria i muscular, la força, la flexibilitat, la potència, la velocitat, l'agilitat, la psicomotricitat, l'equilibri i la precisió.

Avui dia, el nombre de practicants de crossfit creix cada dia més i els boxs o gimnasos on s'entrena, s'escampen per tot el territori. No obstant això, tot i la popularitat, encara costa destacar mediàticament aquells que han arribat a l'elit. L'Eva, per exemple, és l'única catalana (i espanyola) que ha repetit, per tercer cop consecutiu, la classificació per al campionat europeu de crossfit, que se celebrarà a Dinamarca entre el 29 i el 31 de maig. Els cinc primers de l'europeu aniran als Crossfit Games. Quan em va trucar des de Lanzarote per explicar-m'ho no em va sorprendre. Possiblement, és una de les esportistes més perseverants que recordo, dedica hores i hores de la seva quotidianitat a l'entrenament i a superar reptes cada dia més difícils. “Finalment, he trobat l'esport que buscava”, em comentava per telèfon satisfeta pels resultats obtinguts. Ella i Elia Navarro seran la representació espanyola, femenina, en els campionats.

Els nostres mitjans han entronitzat Marc Márquez al tron de la història del motociclisme, els germans Gasol com a grans icones de l'NBA... o s'aboquen amb la selecció catalana de futbol quan arriben les festes nadalenques. Catalunya és una potència esportiva, sense cap mena de dubte, però formada per referents en múltiples disciplines, alguns dels quals queden encara en l'anonimat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)