Opinió

Caràcter competitiu

Al futbol, només hi juguen onze, amb la qual cosa sempre s'està exposat a seure a la banqueta

Un futbolista de primera línia mundial no es fa de la nit al dia. Per arribar al màxim nivell, fa falta superar obstacles des de ben petit. S'ha de lluitar contra els equips rivals per guanyar partits, contra companys per guanyar-se un lloc a l'onze inicial i, sobretot, contra un mateix per millorar dia rere dia. Per avançar pel camí que duu a l'elit és necessari tenir un caràcter competitiu molt desenvolupat. És cert que sense aquest caràcter guanyador és impossible fer-te un forat entre els millors, però també ho és que el respecte és un aspecte bàsic en el funcionament d'un grup. Neymar ha estat substituït en catorze partits aquesta temporada. En la meitat d'aquestes substitucions, el brasiler ha deixat palès el seu malestar amb les decisions de Luis Enrique. Dissabte passat, Neymar estava fent un gran partit, amb golàs inclòs. Tot i ser el millor dels vint-i-dos homes que hi havia a la gespa del Sánchez Pizjuán, el tècnic blaugrana va decidir que no era suficient. Va substituir Neymar per Xavi en un intent fallit de recuperar el control del partit. El brasiler es va empipar d'allò més i ho va demostrar amb gestos aïrats. Alguns es posen les mans al cap perquè aquelles males formes suposaven una falta de respecte envers Xavi, llegenda viva del club. Un jugador substituït que mostra públicament la seva disconformitat està desacreditant el seu entrenador i, a més, no està mostrant el respecte que mereix el jugador que entra al camp. Enfadar-se per no tenir més minuts és un símptoma d'implicació amb el projecte i d'afany per seguir donant un rendiment del qual es beneficia tot l'equip. Ara bé, les males formes poden fer que es perdi el missatge. És a dir, una bona actitud com sentir ràbia per no poder ajudar més estona l'equip, es veu tapada per gestos infantils.

A futbol, només hi juguen onze, amb la qual cosa sempre s'està exposat a seure a la banqueta. Neymar se sent infravalorat perquè gairebé sempre és ell qui abandona el camp abans que s'acabi el partit, però això no és motiu per exhibir la seva desaprovació constantment. El brasiler ha d'aprendre a saber canalitzar aquest caràcter competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)