Opinió

Els rècords que no són del Barça

Són rècords que han aconseguit altres equips en lligues
en què jugava
el Barça

El Barça d'handbol es va assegurar dissabte passat a Zamora el títol de la lliga Asobal d'aquesta temporada. És la cinquena lliga seguida que conquereix l'equip que dirigeix Xavi Pascual i la 22a del club. El títol de lliga va arribar amb la 56a victòria consecutiva de l'equip, que és la major ratxa de victòries del Barça en la seva història en la lliga Asobal. Durant aquesta ratxa de victòries, el Barça ha establert el seu rècord de més gols marcats en un partit, 51, en el de la 21a jornada del campionat en què va guanyar 51-29 el Port Sagunt. Recapitulem, doncs. Cinquena lliga seguida, 22 en tota la història, 56 victòries seguides i 51 gols marcats en un partit –que duren 60 minuts, per si algú no ho sap.

Amb totes aquestes dades a la mà, algú podria dir ara que tot plegat és un escàndol, que la lliga espanyola d'handbol és una competició sense interès i que tot està decidit des d'abans de començar el campionat a causa de la superioritat del Barça. I segurament tindria raó, tot i que la manca de rivals no ha de desmerèixer mai els èxits que s'aconsegueixen quan es fa la feina ben feta i s'actua amb professionalitat en tot moment, cosa que fa l'equip de Xavi Pascual en cada partit i que les golejades que aconsegueix certifiquen. El Barça podria guanyar els partits fent una trentena de gols, però acostuma a marcar-ne una quarantena. Aquesta exigència és absolutament necessària perquè el gran repte no és a l'Estat espanyol, sinó a Europa, la lliga de campions i imagino que tothom té clar que l'exigència i la intensitat no es poden improvisar si no que arriben per la feina en cada dia de la temporada. El Barça està en el moment de forma que està ara, quan la final a quatre és a tocar perquè no s'ha relaxat mai, encara que guanyés quasi tots els partits de l'Asobal de més de 20 gols.

Els que s'escandalitzen per la superioritat blaugrana en l'handbol espanyol actual, que sàpiguen que dels registres esmentats al principi –cinquena lliga seguida, vint-i-dues en tota la història, 56 victòries seguides i 51 gols marcats en un partit– només la marca de 22 lligues és un rècord en la història de l'handbol espanyol. Els altres registres no ho són. No són rècords del Barça. I si el Barça, amb els Granollers, és un dels històrics de la lliga espanyola d'handbol, vol dir que són rècords que han aconseguit altres equips en lligues en què jugava el Barça, cosa que fa més greus aquelles situacions, ja que el Barça sempre ha tingut un equip d'handbol amb aspiracions. El Barça sempre és un rival. El rècord de victòries seguides el té el Ciudad Real, amb 67 entre les lligues 2008/09 i 2010/11, i el de gols en un partit és de l'Atlético de Madrid, amb 52 en la temporada 2011/12. Quan la lliga encara no era Asobal, el Granollers va guanyar sis lligues seguides entre el 1956 i el 1961 i també el Granollers va encadenar 72 victòries consecutives entre l'abril del 1969 i el febrer del 1972.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)