Opinió

La peça clau a l'ombra

El director esportiu no rep elogis si es guanya i rep crítiques si es perd

El càrrec de director esportiu no és segurament un dels més agraïts del món del futbol. No només ha d'estar en contacte constant amb els representants, sigui o no època de mercat, sinó que sovint també ho ha de fer amb els directius del propi club per mirar d'esgarrapar algun euro de més o per obtenir via lliure per tal de concretar una operació.

És veritat que la pressió més directa en un club la rep primer l'entrenador, però al darrere hi va ell, perquè és molt probable que l'aposta tècnica sigui seva, decisió, d'altra banda, del tot coherent i lògica en una entitat professional. Tot i que aquesta feina també deu tenir un vessant més agraït com ara tot el que suposa veure competicions, partits, jugadors i analitzar-los i fer-ne una valoració, ja que a algú que li agradi molt aquest esport difícilment se n'arriba a cansar mai.

Curiosament el director esportiu és i, probablement ha de ser així, una figura clau en un club, però a l'ombra. No s'acostuma gairebé mai a endur-se els elogis quan un equip va bé, perquè aquests ja se'ls reparteixen majoritàriament tècnics i jugadors, i quan van mal dades és una peça que té força números per rebre. Perquè, si se'm permet l'expressió, sempre té algun mort dins l'armari, en forma de fitxatge o de traspàs, ja que com és lògic no en conec cap que sigui infal·lible i l'encerti sempre, i per tant, quan alguna incorporació no surt bé tindrà algú disposat a recordar-li per què i amb qui es va equivocar.

Tret d'excepcions, com a totes les feines, acostumen a fer poc soroll i els agrada mantenir-se al màxim possible en l'anonimat, però, en canvi, la seva feina és fonamental, i més en les estructures d'uns clubs tan professionalitzats com els actuals. És per això que quan un club l'encerta si troba un bon director esportiu, que ha posat unes bases sòlides per seguir millorant esportivament l'entitat, és important poder donar continuïtat al projecte i a la feina de l'artífex.

Em ve al cap ara, per exemple, el cas de l'Espanyol. La continuïtat de l'actual director esportiu seria una molt bona notícia per al club, i és que la bona feina arriba a orelles de molts altres i segurament deu haver-hi pretendents esperant a veure si es tanca o no aquesta renovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)