Opinió

Ganes de derbi

El que interessa a l'Espanyol és la setena plaça, que donaria accés a Europa

Quan arriba el derbi en el tram final de temporada sempre hi ha unes variables que condicionen la prèvia. Si l'Espanyol va necessitat de punts, l'angoixa blanc-i-blava s'interpreta com un neguit i es crea un clima bèl·lic difícil de pair que distorsiona la valoració esportiva. Si és el Barça el que té més necessitat de victòria, com ara, no se ben bé com però sí per què, es crea una atmosfera de concòrdia, no fos cas que els periquitos s'empipin i s'entestin a guanyar els tres punts.

Arribats a aquest moment cabdal de la temporada, els de Luis Enrique no poden ensopegar al Power8 Stadium, ja que el Real Madrid els empaita i són només dos punts els que els separen quan queden cinc jornades per al final i encara han de visitar el Vicente Calderón. Cert és que els blancs encara han de jugar contra el Sevilla i el València i, a més, han de visitar l'Espanyol en la penúltima jornada. Per tant, els de Sergio González tenen molts números de convertir-se en jutges de la lliga.

Però el que interessa realment als seguidors de l'Espanyol és la setena plaça del Màlaga, que està a quatre punts, lloc que donaria accés a l'Europa League la temporada que ve. Aquest és realment el repte que es fixa l'equip. Ara bé, si és passant per sobre de Barça i el Real Madrid, millor encara.

En l'àmbit estrictament esportiu, la baixa de Víctor Sánchez a l'Espanyol és realment important. Ara l'entrenador de l'Hospitalet haurà de confiar en un doble pivot format per Javi López i Cañas o bé Abraham. Qualsevol d'aquestes combinacions queda en evidència davant l'opció de Víctor, però el beneït comitè ha desestimat el recurs del club per la targeta que va veure al Ciutat de València.

El Barça mai no ha perdut al Power8 Stadium. Fins ara s'han jugat cinc partits de lliga amb un balanç de tres victòries del Barça i dos empats. Enguany, Sergio García i companyia podrien escriure una plana en la història de l'Espanyol. Em pregunto com es batejaria un triomf amb gol de Sergio García, si en el seu moment es varen utilitzar els termes Tamudazo i Delapeñazo...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)