Opinió

Podem parlar de triplet

El Barça arriba en un gran moment de forma
a la part decisiva de
la temporada

Luis Enrique, seguint la filosofia de Pep Guardiola i de la majoria dels entrenadors, va partit a partit. Només pensa en el Getafe, un equip que va empatar contra el Barça en la primera volta i que el curs passat també ho va fer al Camp Nou (2-2) amb un gol de Lafita en els últims minuts que va acabar costant el títol de lliga a l'equip blaugrana. Luis Enrique fa bé d'aplicar aquesta filosofia, sobretot tenint en compte els antecedents, però des de fora sí que podem afirmar, ara que ja queda molt poc perquè s'acabi la temporada, que el seu Barça és ferm candidat a aconseguir el triplet.

És cert que els blaugrana no tenen cap títol garantit i que podria passar que acabessin en blanc, però les sensacions són molt bones després de veure com està brillant l'equip en els últims partits i l'espectacular estat de forma en què es troben Messi, Luis Suárez i Neymar, tres davanters que formen la millor i més temuda davantera del planeta. El Barça és l'equip que arriba en més bona forma a aquest tram final i decisiu del curs. Amb l'alta mèdica rebuda per Thomas Vermaelen, Luis Enrique té disponibles tots els seus jugadors. Tot al contrari del que els passa, per exemple, a Carlo Ancelotti al Real Madrid i a Pep Guardiola al Bayern, dos tècnics contra els quals s'haurà de jugar el triplet. En aquest sentit, ha estat important la tasca de l'entrenador asturià i del seu cos tècnic. Les rotacions i els estudis que es fan de cada jugador han propiciat aquesta situació. Se sabia que els equips de l'asturià sempre fan millors segones voltes que primeres i aquesta temporada s'està repetint aquesta dada.

Encara queda lluny la final de la copa. Poden passar moltes coses fins al 30 de maig, quan s'haurà decidit ja el títol de lliga i se sabrà també si els blaugrana disputaran la final de la Champions, però, jugant-se la final al Camp Nou, els de Luis Enrique són molt favorits. Una setmana abans, s'haurà acabat la lliga. Queden cinc jornades i el calendari del líder fa baixada després d'haver superat amb nota el tram més difícil. El Barça va saber patir per guanyar contra el València, però va fer dos grans partits contra el Sevilla i l'Espanyol en els dos desplaçaments més complicats que li quedaven. Cop d'autoritat dels blaugrana sumat a la superioritat que ha mostrat en les dues últimes eliminatòries de la lliga de campions, en què ha guanyat els quatre partits contra dos equips potents com el Manchester City i el PSG. Les dues eliminatòries l'han convertit ja en favorit per molts. Sobretot després de veure l'estat de Messi, excels en gairebé tots els partits. En la Champions, però, els rivals són de consideració, començant pel Bayern de Pep Guardiola, que des de divendres deu estar tancat al cau que deu tenir a Munic buscant la manera d'aturar Messi i companyia. Esperem que siguin imparables i que Luis Enrique pugui fer història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)