Opinió

Aquest any toca!

Tot està a l'abast dels jugadors, però cal anar pas a pas, amb humilitat i compromís

Aquest any toca, especialment, guanyar la lliga al Camp Nou després de la gran decepció de l'any passat, quan es va perdre el campionat per l'empat de Godín. Òbviament, per assolir-ho, s'ho haurà de merèixer, però veient com està l'equip, es poden fins i tot alçar més títols. Resten nou punts de lliga per disputar, amb dos partits a casa i el determinant al camp de l'Atlético de Madrid, si no punxa l'etern rival, que sembla difícil que perdi punts. El gran avantatge és que el Barça depèn de si mateix. Seria magnífic oferir el títol de lliga a casa contra el Dépor per rescabalar-se de l'any passat.

Avui el Barça jugarà contra el Bayern de Pep Guardiola l'anada de les semifinals de la Champions. Malgrat l'inconvenient de jugar el partit definitiu a Munic, l'estat de forma dels barcelonistes, les sensibles baixes dels alemanys –Robben, Ribéry, Alaba– i la falta de ritme de jugadors com Javi Martínez conviden a l'optimisme, tot i respectar l'alt nivell dels bavaresos i el profund coneixement de Guardiola del Barça. Portar un bon avantatge de gols i, si és possible, no encaixar-ne cap aquí seria important però no determinant, veient l'eficàcia del trident blaugrana, que està molt a prop de superar el d'altres èpoques. L'encertat sistema de rotacions que està fent servir Luis Enrique i la millora en l'estratègia defensiva i ofensiva de l'equip li ha permès no encaixar gols de córners ni de faltes laterals i, en canvi, fer-ne, fet que, de vegades, dóna punts. Luis Suárez està contribuint amb els seus esplèndids gols a augmentar la por en les defenses rivals, a causa de la seva perillositat i la seva solidaritat, com es va veure en els gestos de Neymar i Messi en alguns dels gols contra el Còrdova (0-8). El bon ambient al vestidor, la falta de lesions, la resposta del públic donant suport a l'equip i l'estabilitat institucional són factors que sumen en aquest decisiu tram del curs. El 23 de maig clourà la lliga, el 30 es jugarà la final de la copa contra l'Athletic de Bilbao a casa i esperem que el 6 de juny, la de la Champions a Berlín. Tot està a l'abast dels jugadors, però cal anar pas a pas, amb humilitat i compromís. Força Barça!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)