Opinió

Copa de campions

L'Espanyol ha recuperat la seva essència en els darrers anys i torna a ser un referent
en el futbol formatiu

Aquesta tarda es juga la final de la copa de campions juvenil entre l'Espanyol i el Vila-real. Els de David Gallego hi arriben després d'eliminar en les semifinals el Real Madrid. Aquesta competició en què participen els guanyadors de les diferents zones, és un dels millors aparadors del futbol formatiu.

L'Espanyol ha recuperat la seva essència en els darrers anys amb la gestió de Lardín, Morales i Perarnau, i torna a ser un referent en el futbol formatiu gràcies al cop de timó que es va donar a la parcel·la esportiva quan Joan Collet va agafar la presidència i Germán de la Cruz va deixar de potinejar en el futbol de base.

Ara, els equips del futbol formatiu del club blanc-i-blau tornen a ser la matèria primera fonamental de l'entitat. En la final, els catalans buscaran el segon títol de la competició davant el vigent campió.

D'altra banda, la vaga que plana sobre les darreres jornades ha caigut com una llosa al si de l'entitat. L'Espanyol, que ja celebrava el decret llei del govern espanyol sobre la venda conjunta dels drets audiovisuals i un millor repartiment, veu ara com la RFEF i l'AFE es planten i organitzen una vaga que podria paralitzar i debilitar el procés de venda. A més, en la jornada que en principi quedaria afectada, el Real Madrid ha de visitar Cornellà-el Prat, amb el prejudici econòmic que suposaria.

Aquesta guerra entre la Lliga de Futbol Professional i el govern d'una banda, i la federació i l'AFE de l'altra, és mala peça al teler. La majoria dels clubs, grans i petits, estan en contra de la vaga. En canvi, la federació, enfrontada des de sempre amb la LFP, ho veu com un instrument que potenciarà el poder de la lliga. I en tot això, els futbolistes s'han sentit ignorats en la construcció del nou model i s'han revoltat. Tot forma part de la negociació interna pel repartiment del pastís. El que no sé si són capaços de visualitzar és que si vas a vendre amb les parts enfrontades, mai treus el màxim rendiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)